Kai Backman Hyväntahtoisuus kaikkia ihmisiä kohtaan on ehdoton velvollisuus.

Euroopassa järkiperäinen käsitys hyvästä lopulta voittaa

  • Maailma on kaikissa historian linjoissa koko ajan menossa yhdentymisen suuntaan.
    Maailma on kaikissa historian linjoissa koko ajan menossa yhdentymisen suuntaan.
  • Voi vain toivoa hyvälaatuiseen globalisaatioon.
    Voi vain toivoa hyvälaatuiseen globalisaatioon.
  • Väkivalta voi tulla myös takaisin.
    Väkivalta voi tulla myös takaisin.

Demokraattinen markkinatalous jää jossakin muodossa koko ihmiskunnan talousjärjestelmäksi, uskonnot sulautuvat yhdeksi käsitykseksi ihmisoikeuksista, kansalliset asejärjestelmät jatkavat yhdentymistä, valtioiden rajakäytännöt sulautuvat väkivallattomaan suuntaan sekä vapaa kulkeminen maan päällä helpottuu. Vieläpä köyhyys ja kurjuus helpottuvat aikojen saatossa.  

Maailma on kaikissa historian linjoissa koko ajan menossa yhdentymisen suuntaan, suurempien ja suurempien kokonaisuuksien suuntaan. Aluksi oli vai pieni kylä jossakin, sitten ilmestyi kaupunkeja, valtioita, imperiumeja. Sanottiin historiallisista imperiumeista mitä tahansa, ne kaikki ovat vieneet sivistystä ja kehitystä eteenpäin tavalla tai toisella. Ilman imperiumeja ihmiskunnalla ei olisi maailmanuskontoja, koko maapallon kattavaa kauppajärjestelmää, sivilisaation mukanaan tuomaa teknologiaa ja kaikkea muuta sellaista. Pienemmästä tulee suurempi, haluttiin sitä sitten tai ei. Maapallo on ihmisen teknologian kourissa kutistunut pieneksi pisteeksi, etäisyys, paikka ja aika eivät ole hallinnollisia esteitä lähitulevaisuuden ihmiselle. 

Voi vain toivoa hyvälaatuiseen globalisaatioon, jota Euroopan unioni edustaa. Kulttuurin, politiikan ja talouden yhdentyminen voi koitua koko ihmiskunnan pelastukseksi niitä uhkia vastaan, joita maapallon kaikki ihmiset joutuvat kohtaamaan lähitulevaisuudessa. Yksittäiset kansallisvaltiot ovat kuin suurikokoisia ihmisiä, väkivaltaisia ja arvaamattomia, vaikka toisinaan rauhallisia olisivatkin. Siksi ne ovat niin vaarallisia yleiselle rauhalliselle kansakuntien kehitykselle ja olemiselle. On syytä uskoa vahvasti, että Euroopassa järkiperäinen poliittinen käsitys hyvästä lopulta voittaa. Silloin vapaa ja varakas eurooppalainen yhteisö voi kekseliäästi ratkaista eteen tulevat, yli kansallisvaltioiden rajat ylittävät suuret ongelmat.

Muussa tapauksessa on olemassa suuri vaara, että militantit kansalliset voimat palauttavat maailman verilöylyjen kammottavaan maailmaan, jossa katoavista luonnonvaroista ja muista, rajoihin ja muureihin liittyvistä kysymyksistä, käydään sotaa kaikenlaisilla joukkotuhoaseilla sekä ydinaseilla. Valtaan saattaa nousta suurimmissa kansallisvaltioissa häilyviä poliittisia johtajia, joiden tarkoitusperät ja toiminta eivät liity sivistyneeseen ihmistenvälisiin keskusteluihin tai muuhun oikeutetun poliittisen toiminnan piiriin. Maailmanhistoria on täynnä kaheleita ihmismassojen johtajia, joista ihmiskunnan, jäädäkseen ylipäätään eloon, olisi jo syytä päästä pysyvästi eroon. Tämän edellytyksenä on, että ihmiskunta lopultakin pystyy kasvamaan aikuiseksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Näköjään utopia tulevista paremmista ajoista elää yhä (joskin hieman haalistuneessa muodossa). Kaikki eivät ole oppineet mitään 1900-luvun historiasta.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Vasemmistolainen taivaallinen paratiisi tulossa siis maanpäälle. Jotkut äärifundis uskovaiset ovatkin maalailleet, että kuvitteellisessa lopun ajoissa ihmiskunta tulee olemaan uskonnoltaan yksi ja eräänlainen yksi maailma, jonka johtajana on Dan Koivulaakso. Ihmiset koko maailmassa ovat haltioissaan, kun ei ole enään sotia ja maanpäällä rauha.

Julkisissa tiloissa, radiossa ja hissi musiikkina soi John Lennon-Imagine biisi. Ravintoloissa ja yökerhoissa paikalliset Palefacet soittavat edistyksellistä musiikkia paratiisista, joka saavutettiin suurella lämmöllä, rakkaudella ja uskomattoman taivaallisella lähimmäisen rakkaudella.

Mutta sitten taivaasta tulee sotajoukkoineen joku Natsi pilaamaan bileet ja ihmiset ovat raivona.

Kuullema siinä paimentolaiskirjassa on tälläinen ennustus :D

Käyttäjän KaiBackman kuva
Kai Backman

Toivottavasti et herää siihen, että Euroopassa on menetetty rauhantila.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell

Valitettavasti minussa ei ole piirrostaiteilijan vikaa, muuten olisin jo tehnyt pilapiirroksen, jossa liberaalit ja edistysmieliset vaeltavat erämaassa kivikaudesta keskiajan jne läpi kohti tulevaisuutta, kehitystä ja edistystä rautainen konservatiivi-pallo nilkkaansa kytkettynä.

Käyttäjän KaiBackman kuva
Kai Backman

"Itsemääräämisoikeuttaan menneisyyden tapaan yksin käyttävät kansakunnat eivät kykene ratkaisemaan nykyhetken ongelmia. Yhteisö on itsessään vain välivaihe luotaessa järjestelmää tulevaisuuden maailmalle." Jean Monnet https://fi.wikipedia.org/wiki/Jean_Monnet

Toimituksen poiminnat