Kai Backman Hyväntahtoisuus kaikkia ihmisiä kohtaan on ehdoton velvollisuus.

Loput ihmisistä saa kävellä avojaloin aavikolla saatanan sytyttämässä helteessä

  •  Maapallo muuttaa olomuotoaan kasvavalla nopeudella outoihin, kauhistuttaviin muotoihin.
    Maapallo muuttaa olomuotoaan kasvavalla nopeudella outoihin, kauhistuttaviin muotoihin.
  • Loput ihmisistä saa kävellä avojaloin aavikolla saatanan sytyttämässä helteessä.
    Loput ihmisistä saa kävellä avojaloin aavikolla saatanan sytyttämässä helteessä.
  • Se on suunnitelmallinen hinta tunnetun elämän jatkumisesta maan päällä.
    Se on suunnitelmallinen hinta tunnetun elämän jatkumisesta maan päällä.

Tällä pienellä planeetalla ei ole paratiisia eikä pimeää onkaloa, johon toisistaan riippuvaiset systeemit eivät vaikuttaisi koko määrällään. Maapallo on kuin kierteellä pyörivä keilapallo, jonka millimetrin korkuisella pinnalla on hieman elämän tahroja. Keilapallo päätyy uuteen olomuotoon jokaisen heiton jälkeen, kun sen pintaa pyyhkäistään kemikaaleihin kosteutetulla liinalla. Se kaikki paha johtuu ihmisen toiminnasta maan päällä. Ihmisen täytyy pitää pallonsa puhtaana, jaettava sen elämää ylläpitävät resurssit tasaisesti kaikkien ihmisten kesken. Se on suunnitelmallinen hinta tunnetun elämän jatkumisesta maan päällä. Itsenäisen kansakunnan todellinen suvereeni olemassaolo piilee siinä, missä määrin se kunnioittaa toisten kansakuntien itsenäisyyttä. Siihen sisältyy keskeisenä osana vastuu koko planeetasta. Kutistuva maapallo on kotimme, jossa vain miljardin ihmisen kauhea tuhlaus ja haaskaus on merkityksellistä, loput ihmisistä saa kävellä avojaloin aavikolla saatanan sytyttämässä helteessä.

Talouden järjestelmän systeemi on pakko muuttaa ilmastonmuutoksen tilannetta vastaavaksi säätelyn ja suunnitelmallisuuden suuntaan, sillä ylikansalliset suuryhtiöt eivät vapaaehtoisesti suostu mihinkään rajoituksiin, jotka vähentäisivät heidän voittojaan. Muussa tapauksessa ilmastonmuutoksen pahin skenaario toteutuu kaikella voimalla, se tarkoittaa kaikkein suurinta mahdollista aseellista selkkausta ihmisten maailmassa. Maapallo muuttaa olomuotoaan kasvavalla nopeudella outoihin, kauhistuttaviin muotoihin. Sen myötä sellaiset yhteiskunnat yleistyvät, joissa väkivalta, kuolleet, silvotut ja ruhjotut ihmiset kummittelevat joka päivä julkisilla kaduilla. Maapallolla on pian niin kuumia alueita, joissa majaansa pitävät ihmiset kuolevat, elleivät he lähde valtavina ihmisjoukkoina pois paremmille alueille. Tällä asumallamme planeetalla ei ole paikkaa, jonne ihminen voisi vaeltaa olematta kohtalonomaisella tavalla vuorovaikutuksessa kaikkiin toisiin ihmisiin, siten kaikki mitä hänelle tapahtuu, tulee tapahtumaan myös muille.

Ihmisellä ei ole muuta käsitystä tulevasta hetkestä kuin jokin uskomus, joka on kulttuuriin, politiikkaan tai uskontoon kiinni poltettu harha. Ihminen pitää vain oman harhaluulonsa ihanasta tuoksusta; toisen ihmisen harhojen hajua ei suvaita, siksi nälkäiset ja osattomat ryysyköyhät tapetaan ensimmäiseksi. Toisten ihmisten tuhoaminen sodan keinoin perustuu tähän harhaan varsinkin tilanteessa, jossa elämälle välttämättömät kunnollinen ravinto, puhdas vesi, energia sekä kotiseudun eloisuus, alkavat vähetä maapallon hakeutuessa uuteen olomuotoonsa. Mutta satojen miljoonien yksilöiden massa on liian suuri tuhottavaksi ilman ydinaseita. Pelko siitä, että toiset ihmiset tulevat pilaamaan meidän mukavan elämämme, aiheuttaa pahimmassa tapauksessa kolmannen maailmansodan. Se alkaa jostakin paikallisesta konfliktista, sitten se kietoo sivilisaation toisensa jälkeen pahuuden maailmaan, josta ei ole ulospääsyä ilman täysin brutaalia väkivaltaa. Viimeistään silloin ihmismassojen on kuoltava elämää ylläpitävien resurssien vähetessä alle surkastuvan maapallon kantokyvyn.


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän KaiBackman kuva
Kai Backman

Tämä on valitettavaa ja surullista, sillä ainoastaan ihminen teki sen muutamassa sadassa vuodessa. Hyvin suunniteltu ja hoidettu maapallo voisi olla ikuisia aikoja ihmisen ja muun elämän kultainen puutarha, jossa korkeakulttuuri voisi kehittyä täyteen mittaansa tuhansien vuosien hiljalleen vieriessä. Se on mahdollista, vaan ei todennäköistä, sillä ihmiskunnan yleinen henkinen taso on kaikesta teknisestä edistymisestä huolimatta sangen alhainen.

Toimituksen poiminnat