Kai Backman Hyväntahtoisuus kaikkia ihmisiä kohtaan on ehdoton velvollisuus.

Yksin materiaalia hallussaan pitävän käden raakuus on rajatonta

  • Miljardeja vuosia kosmoksessa ollut materia ei ole omaisuutta, se on luonteeltaan olemista.
    Miljardeja vuosia kosmoksessa ollut materia ei ole omaisuutta, se on luonteeltaan olemista.
  • Jokainen ihminen tekee jotakin, näkyvää tai näkymätöntä.
    Jokainen ihminen tekee jotakin, näkyvää tai näkymätöntä.
  • Hyvinvointivaltio on yhteisten ponnistusten tulos.
    Hyvinvointivaltio on yhteisten ponnistusten tulos.

Jokainen ihminen tekee jotakin, näkyvää tai näkymätöntä, siksi yhteisön on koottava hyvälaatuiselle elämälle myönteistä kollektiivista varallisuutta, joka mahdollistaa poliittisen, taloudellisen ja hallinnollisen oikeudenmukaisuuden toteutumisen. On hyödytöntä erottaa poliittinen ja taloudellinen toisistaan, sillä vailla pääomaa olevan poliittisen enemmistön valta jatkuu silloin vain elämänä vähemmistön rikkauksien tuottajana. Väitetään tuntemattomassa kädessä olevan omaisuuden olevan samaa, kuin luonnontieteiden kerrostumista kumpuavat ihmisen tuntemat tosiasiat. Jos tämä olisi totta, silloin poliittisella järjestelmällä ei olisi mitään vastuuta väestön toimeentulosta.

Sillä kukapa voisikaan mitään tosi olevalle, sille täysin yksityisyyden käteen laitetulle materiaalille, josta itsestään kumpuaa kaikki määräykset, käskyt, vieläpä eettiset arvot. Sellainen käsi on kahleeton, se valvoo kaikkia muita käsiä kaikkialla universumissa. Väitetään, että yksin materiaalia hallussaan pitävän ihmisen käden raakuus on rajatonta, koska sitä rankaisevaa toista kättä ei ole olemassa. Niinpä yli puolet kansalaisista omistaa vain vaatteensa. Jumalalla sanotaan olevan myös suunnitelmia, siten myös ihmisellä on luonnollinen kyky suunnitella ja säännöstellä sekä omaa että yhteisönsä taloutta poliittisilla päätöksillä.  Kaikki taloudellinen toiminta ei voi olla pelkkää sokeaa, kaikkialla läsnä olevaa markkinaa.

Emme ole siis näkymättömän, ainetta hallussa pitävän käden kahleissa olevia idiootteja. Vapaus ei tarkoita irti päästettyä ahneutta, joka kaikkialla hahmottuu totaalisena sotana siitä, kenen yksittäisen käden hallussa on kulloinkin materiaa. Se on kuitenkin aina tilapäistä, sillä yksilöinä  kuolemme tuota pikaa, sillä vain pienen hetken kukin ihminen elää. Jumala on siis antanut pienen määrän energiaa syntymälahjana kullekin yksilölle elämää varten, eikä yhtään enempää. Ikuisuuden verran materiaa ei ole olemassa, joten sokeassa kädessäkin oleva, tarkasti aidattu materia, on pelkkää ahneuden luomaa harhaa. Miljardeja vuosia kosmoksessa ollut materia ei ole omaisuutta, se on luonteeltaan olemista. 

Hyvinvointivaltio on yhteisten ponnistusten tulos. Näinä päivinä sen julkiset rikkaudet hävitetään maan päältä pääomia omistamattomien ihmisten suureksi tappioksi. Se tarkoittaa ihmisen suurta henkistä ja fyysistä taantumaa, josta valtavat joukot joutuvat kärsimään lopun elämänsä ajan. Se kaikki johtuu kaiken tuhoavasta kovasta kapitalismista, jota ei enää säädellä millään tavalla. Se tuottaa satumaisia voittoja harvoille, mutta samalla suuret määrät ihmisiä elää pahenevassa turvattomuuden ja rahattomuuden tilanteessa. Uutta hyvinvointivaltiota saadaan odottaa satoja vuosia, sitä ennen edessä on pelkkää tuhon aikakautta. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat