Kai Backman Hyväntahtoisuus kaikkia ihmisiä kohtaan on ehdoton velvollisuus.

Sokean käden hillittömyys on sumean silmän aiheuttama

  • Yksilön omatunnon tulisi samastua yksittäistä ryhmää suuremman kokonaisuuden kanssa samaksi.
    Yksilön omatunnon tulisi samastua yksittäistä ryhmää suuremman kokonaisuuden kanssa samaksi.
  • Ihmiskunnasta puuttuu sellainen sivilisaatio, joka on lämmin ja inhimillinen.
    Ihmiskunnasta puuttuu sellainen sivilisaatio, joka on lämmin ja inhimillinen.
  • Miljardien ihmisten hyväntahtoinen yhteiselämä vaatii itsekontrollia, suvaitsevuutta ja suunnitelmallisuutta.
    Miljardien ihmisten hyväntahtoinen yhteiselämä vaatii itsekontrollia, suvaitsevuutta ja suunnitelmallisuutta.

Jos ihmisjärki ei pysty ohjaamaan suurinta ajateltavissa olevaa kollektiivia, ihmiskuntaa, jää jäljelle yksittäisten valtioiden harjoittama väkivalta toisiaan kohtaan. Kulttuurievoluutio pysähtyy suurikokoiseen mainokseen ihmiskunnan yksilöiden päällä, mutta sen lupaus tuottaa kaikille ihmisille lopulta itse aiheutetun helvetin, jossa lojuu pelkkiä hyödyttömiä tavaroita saasteiden keskellä. Tervejärkisen suunnitelman tulisi perustua mahdollisuuksien rajallisuuteen ihmiskunnan asuttamalla maapallolla. Valtion rajojen sisäpuolella yhteiskunta on rahoitettu tekemällä väkivallasta kielletty ihmisten välisessä kanssakäymisessä. Siksi sivilisaation on kiellettävä väkivalta valtioiden välisissä suhteissa kaikkialla maapallolla. 

Maailmanlaajuisen federaation viimeinen tehtävä on maailmanhistoriallinen: edustaa ihmiskunnan yleistä hyvää, henkiinjäämistä. Ohjenuoran mukaan ihminen on korkein arvo, mutta yksilön on alistuttava kollektiivin etujen mukaisessa järjestyksessä, sillä tuhansien joukkojen eloonjäämisen rinnalla yksilön halut ja edut ovat toisarvoisia. Arvokkain kollektiivi on ihmiskunta, sen tuhoutumisen välttäminen on siten suunnitelman tärkein tehtävä, ilman sitä ihmisen kohtalona on hävitä maan päältä. Tähän siis päädyttiin 100 000 vuoden kulttuurievoluution jälkeen: kivikirveestä harhoja aiheuttavaan mainokseen. Ihmiskunnasta puuttuu sellainen sivilisaatio, joka on lämmin ja inhimillinen.

Oleelliset yhteiskunnalliset ominaisuudet syntyvät suunnittelussa, mutta sattumanvarainen hillittömyys on sokean käden aikaansaannoksia. Ihmisen lopullinen päämäärä on suunnitelman näkeminen sekä sen toteuttaminen. Se tarkoittaa mahdollisen maailman aktualisoitumista, todeksi tulemista. Suunnitelma on samaa kuin kuolematon elämä joka saavutetaan järjen avulla, jolloin päästään osalliseksi pysyvän elämän loputtomasta kehityksestä. Ihmisen on turha huutaa suunnattoman avaruuden äärellä, että materiaalia omistavan käden kautta löytyy potentiaalinen vastaus kaikkiin ihmiselämän olemassaolon moraalisiin kysymyksiin ilman suunnittelua. Miljardien ihmisten hyväntahtoinen yhteiselämä vaatii itsekontrollia, suvaitsevuutta ja suunnitelmallisuutta. 

Sumea, satunnainen silmä ei näe hyvien ohjenuorien annettuja kokoelmia, niistä juontuvaa kaunista ja kestävää järjestystä, joista ihmiskunta voisi järkensä saattelemana päästä osalliseksi. Kestävän kehityksen suunnitelman päämäärä on toiminta, joka antaa elämälle mahdollisuuden sen luonnolliseen loppuun asti. Järjestäytyneet selviytymisen rakenteen ovat älykkään sivilisaation suunnittelemia, jossa ihmisen vapaa tahto järjestetään siten, että rakkaus tietoa kohtaan siivilöityy eloonjäämiseen rajatulla, avaruudessa kauniisti kaareutuvalla maapallon pinnalla. Yksilön omatunnon tulisi samastua yksittäistä ryhmää suuremman kokonaisuuden kanssa samaksi.  Muuten saapuu kaikki pimentävä, typerryttävä hiljaisuus, kehityksen kaikkinainen degeneraatio. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat