Kai Backman Hyväntahtoisuus kaikkia ihmisiä kohtaan on ehdoton velvollisuus.

Ikuinen totuus on universumin taustalla

  • Häviäjät kärsivät epäoikeudenmukaisen tilansa tuottamia kärsimyksiä.
    Häviäjät kärsivät epäoikeudenmukaisen tilansa tuottamia kärsimyksiä.
  • Ikuinen totuus on universumin taustalla
  • Ilman omaa tahtoa liikuteltava olento on pelkkä fyysinen kappale.
    Ilman omaa tahtoa liikuteltava olento on pelkkä fyysinen kappale.

Jos kapitalismi on samaa kuin olemassaolon laki, olemme kaikki tuhoon tuomittuja, tahdottomia olevaisia, joiden kohtalona on murskaantua ulkopuolisten, persoonattomien markkinavoimien satunnaisessa aallokossa. Mitään pelastusta ei ole, sillä olemassaolon lakia ei voi muuttaa tieteellisellä säätelyllä eli talouden suunnittelulla. Pääomalla ei ole moraalia vaan ainoastaan matemaattinen olemassaolo, jota ylläpidetään kilpailun välityksellä. Apofaattinen teologia kuvaakin pääomaa, eikä mitään muuta. Kielletään kaikki ne pääoman ominaisuudet, jotka kuuluvat äärellisille olioille. Pääoma on kaikkien muotojen edellytys, siihen ei voi enää soveltaa mitään käsitteitä, eikä kuvata millään ihmisen kielellä

Yksilön vapaus on samaa kuin menestyminen kaikkien sodassa kaikkia vastaan. Siinä sodassa hävinneillä ei ole mitään vapautta; heidän tehtävänä on tuhoutua raskaissa ja likaisissa töissä voittajien hyväksi. Työläisen on myytävä ruumiinsa voimat suuryhtiöille. Ruumiin kuihduttua työläinen joutuu ikuiseen kadotukseen; myymättömään tyhjyyteen. Sokea ja typerä käsi antaa vähän aikaa lisää selviytyjille. Häviäjät kärsivät epäoikeudenmukaisen tilansa tuottamia kärsimyksiä. Pakolla ja ruoskalla on työn tuotot laitettu pankkisaleihin ja kirkon kalleuksiin.

Ilman omaa tahtoa liikuteltava olento on pelkkä fyysinen kappale. Kukaan ei muista enää ihmistä menneisyyden perusteella, vaan tunnistus tapahtuu mittaamalla ja punnitsemalla, laittamalla hänet paremmuusjärjestykseen suhteessa toisiin, johonkin linjaan. Normaalin ulkopuolella on epänormaali tila, siellä ylijäänyt biomassa kiertää kaukaisella radalla pääomaa lähes absoluuttisessa nollapisteessä. Tyhjä altistaa nopeasti kuolemalle, mutta mitään ei ole tehtävissä. Psyykkistä kuolemaa seuraa nopeasti fyysinen tuhoutuminen. Absoluuttinen ykseys, kaikki palaa siihen takaisin. Työläiset muistavat menneet työpaikat, ovat tehneet havainnon niiden tuhosta, siten itse työ tekee maailmanlaajuista, kauhistuttavaa kuolemaa.

Pääoman tyhjyydessä kävelee työläinen fyysistä ruumistaan kantaen. Tieto ei ole hyvää tai pahaa, mutta se avaa sekä taivaan- että helvetin portit ikuisten ideoiden avaruuteen. Jumalan armoa ei enää tarvita olemisen oikeutukseen, siitä päättää yksin pääoma. Pääoma ei mahdollista yksilön olemisen sovitusta, oikeutettua paikkaa fyysisessä tilassa. Ihmisen normaali on pääoman eriyttämä yksilö markkinavoimien armoilla. Aineettoman ideamaailman tosioleva, pääoma, tarkkailee kaikkea aineesta kumpuavaa, mutta se itse ei ole informaation kohde missään fyysisessä pisteessä maan päällä. Ensin oli yksi, sitten monta, viimein taas yksi.

On pyrittävä löytämään poliittinen puutarha, jossa enemmistö ihmiskunnasta voi sytyttää järjen valon, sillä hyve ja oikeamielisyys asuvat ihmisen sisällä, sydämen vieressä. Ikuinen totuus on universumin taustalla, siksi onni ja autuus, koti ja työpaikka voivat sijaita vain häviöttömässä paikassa, kotiseudulla. 


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Siinäpä paatosta höystettynä Hobbesilla ja Smithillä.

Toimituksen poiminnat