Kai Backman Hyväntahtoisuus kaikkia ihmisiä kohtaan on ehdoton velvollisuus.

Itkekää ihmiset vuolaasti mennyttä kulta-aikaa

  •  Vakituisia työsuhteita ei solmita, sillä työtä tehdään jatkossa omalla vastuulla ja kustannuksella.
    Vakituisia työsuhteita ei solmita, sillä työtä tehdään jatkossa omalla vastuulla ja kustannuksella.
  • Se on sama millä ominaisuuksilla työn tekijä järjetöntä kiveä kantaa tuntemattomaan kohteeseen kelvottomalla palkalla.
    Se on sama millä ominaisuuksilla työn tekijä järjetöntä kiveä kantaa tuntemattomaan kohteeseen kelvottomalla palkalla.

Elämän hallinta sisältää oikeuden vaikuttaa vapaan valinnan kautta mielekkäästi yhteiskuntaan, koulutukseen, työelämään ja kaikkeen inhimilliseen elämään. Jos taloudellinen hyöty menee yhä enemmän kaikkein rikkaimmalle yhden prosentin paksuiselle yhteiskunnalliselle kerrostumalle, jäljelle jää vain ilman tinkimisvaraa tehtävä palkkatyö, jota tavoittelee synkkä ja vihamielinen ihmismassa. Silloin tie väkivaltaiseen poliittiseen liikkeeseen avautuu tunnetuin seurauksin.

Syntyy jumalallinen yläluokka, joka voi tehdä kaiken haluamallaan tavalla riippumatta siitä, millaista kärsimystä ja vahinkoa se aiheuttaa suurille ihmismassoille. Vakituisia työsuhteita ei solmita, sillä työtä tehdään jatkossa omalla vastuulla ja kustannuksella. Se ihmeellinen lyhyt ajanjakso toisen maailmansodan jälkeen, jolloin vapaat ammattiyhdistykset toimivat vallankumouksen korvikkeina, saaden kaikkea hyvää aikaan laajojen ihmisjoukkojen elinolosuhteissa on taakse jäänyttä, sillä kaikkein  raakalaismaisemmalle  voittojen pyydystämiselle ei ole enää vastavoimia olemassa. Kyvykkäitä, taidokkaita yksilöitä on surkean vähän, mutta keskiluokkaa ei nykyisessä laajuudessaan enää maailman menosta päättävät suurkapitalistit tarvitse, puhumattakaan alaluokkaan kuuluvista hahmoista. Ahkeruus, uteliaisuus ja valppaus eivät merkitse mitään, sillä se on sama millä ominaisuuksilla työn tekijä järjetöntä kiveä kantaa tuntemattomaan kohteeseen ja takaisin kelvottomalla palkalla. 

Työvoimansa, kykynsä ja taitonsa myyvät tarvitsevat hyviä julkisia palveluita, sosiaaliturvaa ja eläkkeitä voidakseen elää sellaista elämää, joka mahdollistaa elämässä todellisen valinnan vapauden. Työllä on pystyttävä kouluttamaan lapset, hankkimaan häädöstä vapaa koti sekä mahdollisuus jättää jälkeläisille vähän perintöä. Muutamalla sanalla sanottuna, työtä tekemällä on oltava mahdollisuus luoda ravinteikas maailmankuva tulevaisuudesta, jossa asiat ovat turvallisesti hallinnassa.  Itkekää ihmiset vuolaasti mennyttä kulta-aikaa, sillä tulevassa todellisuudessa puhaltaa kylmät tuulet tavallisille ihmisille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Mitä on tullut ay-liikkeestä? Miljardi omaisuuksia hallinoiva hyväveli/sisko kerho. Lisäansioita ja etuisuuksia jaetaan tämän hallinnoin kautta. Miksi tämämöinen sallitaan?

Pekka Iiskonmaki

''Itkekää ihmiset vuolaasti mennyttä kulta-aikaa''

Venäjällä on kansa alkanut itkemään Tsaarinaikoja. Putin ei oikein täytä niitä mittoja.

Suomessa ollaan edistyksellisempiä ja itketään Neuvostoliiton perään.

Toimituksen poiminnat