Itkekää ihmiset vuolaasti mennyttä kulta-aikaa

Elämän hallinta sisältää oikeuden vaikuttaa vapaan valinnan kautta mielekkäästi yhteiskuntaan, koulutukseen, työelämään ja kaikkeen inhimilliseen elämään. Jos taloudellinen hyöty menee yhä enemmän kaikkein rikkaimmalle yhden prosentin paksuiselle yhteiskunnalliselle kerrostumalle, jäljelle jää vain ilman tinkimisvaraa tehtävä palkkatyö, jota tavoittelee synkkä ja vihamielinen ihmismassa. Silloin tie väkivaltaiseen poliittiseen liikkeeseen avautuu tunnetuin seurauksin.

Syntyy jumalallinen yläluokka, joka voi tehdä kaiken haluamallaan tavalla riippumatta siitä, millaista kärsimystä ja vahinkoa se aiheuttaa suurille ihmismassoille. Vakituisia työsuhteita ei solmita, sillä työtä tehdään jatkossa omalla vastuulla ja kustannuksella. Se ihmeellinen lyhyt ajanjakso toisen maailmansodan jälkeen, jolloin vapaat ammattiyhdistykset toimivat vallankumouksen korvikkeina, saaden kaikkea hyvää aikaan laajojen ihmisjoukkojen elinolosuhteissa on taakse jäänyttä, sillä kaikkein  raakalaismaisemmalle  voittojen pyydystämiselle ei ole enää vastavoimia olemassa. Kyvykkäitä, taidokkaita yksilöitä on surkean vähän, mutta keskiluokkaa ei nykyisessä laajuudessaan enää maailman menosta päättävät suurkapitalistit tarvitse, puhumattakaan alaluokkaan kuuluvista hahmoista. Ahkeruus, uteliaisuus ja valppaus eivät merkitse mitään, sillä se on sama millä ominaisuuksilla työn tekijä järjetöntä kiveä kantaa tuntemattomaan kohteeseen ja takaisin kelvottomalla palkalla. 

Työvoimansa, kykynsä ja taitonsa myyvät tarvitsevat hyviä julkisia palveluita, sosiaaliturvaa ja eläkkeitä voidakseen elää sellaista elämää, joka mahdollistaa elämässä todellisen valinnan vapauden. Työllä on pystyttävä kouluttamaan lapset, hankkimaan häädöstä vapaa koti sekä mahdollisuus jättää jälkeläisille vähän perintöä. Muutamalla sanalla sanottuna, työtä tekemällä on oltava mahdollisuus luoda ravinteikas maailmankuva tulevaisuudesta, jossa asiat ovat turvallisesti hallinnassa.  Itkekää ihmiset vuolaasti mennyttä kulta-aikaa, sillä tulevassa todellisuudessa puhaltaa kylmät tuulet tavallisille ihmisille.

KaiBackman
Helsinki

Olin Helsingin Vasemmiston piirihallituksen jäsenenä vuosina 2017 - 2019. Olin vuosia Vasemmistoklubin johtokunnan jäsenen. Toimin Vasemmistoliiton eläinpoliittisessa työryhmässä vuosina 2020 -2022 sekä puoluevaltuuston varajäsenenä. Olin kuntavaaleissa Vasemmistoliiton ehdokkaana 2021 Helsingissä. Näinä päivinä olen sitoutumaton kansalaisaktivisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu