Kai Backman Hyväntahtoisuus kaikkia ihmisiä kohtaan on ehdoton velvollisuus.

Jäljelle jää paholaisen kädestä karanneita radioaktiivisia ytimiä

  • Ydinpommi on tarkoitettu ihmisen tuhoamiseen. Se on automaatti, jonka sisällä kuolleisuus on sata prosenttia.
    Ydinpommi on tarkoitettu ihmisen tuhoamiseen. Se on automaatti, jonka sisällä kuolleisuus on sata prosenttia.
  • Ydinsota syttyy irrationaalisista syistä, kaikki on pelkkää erehdystä.
    Ydinsota syttyy irrationaalisista syistä, kaikki on pelkkää erehdystä.

Vetypommilla uhkaaminen saa jokaisen ihmisen tärisemään kauhusta, sillä ihmisten päiden yllä on fuusiopommin räjähdyspiste, jonka räjähdyshetki on muutaman ihmisen vallan alla. Ihmisen tynkä huutaa väkivaltaisia iskulauseita sekavassa tilassa. Hän on valtansa ruhjoma, ruma ja ymmärrystä vaille. Sadan megatonnin ydinpommi ennustaa sata kertaa suurempaa väkivaltaa, kuin on mahdollista saada aikaan miljoonalla tonnilla trotyyliä. Sen tapahduttua lähes kalju ihminen pudottaa päästää viimeisen hiuksensa tullen täysin paljastetuksi. Ydinsota syttyy irrationaalisista syistä, kaikki on pelkkää erehdystä. Silloin pimeän mataluuden kataluus nousee miljoonien asteiden kuumuudesta ihmisten ilmoille.

Pienet hituset ovat koossa kauhistuttavien sidosvoimien pakottamina, sitten litteät kynnet omaava surkea ihminen halkaisee jotakin lähes olematonta, siitä tyhjästä kumpuavat kymmenet tuhannet fissiopommit. Ylikriitillisen massan ketjureaktio on puolikaljun ihmisen hyinen vastaus armoa aneleville ihmisparoille, sillä ydinsäteilyn raakuus tekee tyhjäksi ihmisen evoluution sankarilliset hahmotelmat. Ketjureaktio alkaa yhdestä neutronista, se päättyy viimeiseen seinään iskeytyneen ihmisen varjokuvaan. Ydinpommi on tarkoitettu ihmisen tuhoamiseen. Se on automaatti, jonka sisällä kuolleisuus on sata prosenttia. Hyökkäysaseita ja puolustusaseita ei voida erottaa, ne vain laukaistaan matkaan.

Vetypommi on hulluuden ytimien kohtaamispaikka. Siinä paikassa roihahtaa lämpöydinreaktio, siten saatanasta lähtöisin oleva pahuus irtoaa kahleista fissioräjähdyksellä. Myöhemmin mielivaltainen radioaktiivinen pöly laskeutuu tuulen vaikutuksesta hiljalleen koko ihmiskunnan päälle karhean unen lailla. Ensin ydintulen polttovaikutus häivyttää valtavat ihmismassat pieniksi hitusiksi, painevaikutus murskaa selväpiirteisen elämän aidattomaan olomuotoon. Kilometrien laajuinen tulipallo säväyttää ihmisen miljoonien asteiden lämpötilassa paljaaksi kudosten taakasta. Ihmisen todellinen kosketus olemassaolon uneen on ikuisesti poissa.


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat