Kai Backman Hyväntahtoisuus kaikkia ihmisiä kohtaan on ehdoton velvollisuus.

Ihmisen aivoissa lojuva pahuus sijaitsee tyhjyydessä

  • Terrorismi imee kaiken ravintonsa tyhjyydestä, jossa kaikki seikat ovat yhdentekeviä.
    Terrorismi imee kaiken ravintonsa tyhjyydestä, jossa kaikki seikat ovat yhdentekeviä.
  • Pelon huoneessa on sosiaalinen asema ja vartijat sen takeena.
    Pelon huoneessa on sosiaalinen asema ja vartijat sen takeena.
  •  Autiossa avaruudellisessa tyhjyydessä ihmiset ovat alttiita väkivallan käytölle.
    Autiossa avaruudellisessa tyhjyydessä ihmiset ovat alttiita väkivallan käytölle.

Karmaisevin yhteiskunnallinen häiriötila on sellainen, jossa suuri joukko ihmisiä ajautuu tilanteeseen, joka tekee heistä täysin tarpeettomia ihmisiä toisille ihmisille. Silloin heidän päivänsä saattavat olla inhimillisessä horisontissa luetut. Sillä kaikkien ihmisten hyvälaatuinen vuorovaikutus on sama kuin ihmisoikeudet, jotka saavat parhaimman näkyvän ilmiasunsa kansalaisoikeuksissa. Ihmisellä pitäisi olla perustuslaillinen oikeus hankkia elantonsa työtä tekemällä, mutta myös kaikissa olosuhteissa saada elää ihmiselle tyypillistä elämää. Suuntana on kuitenkin se, että vain vähemmistö ihmisistä saa elää koko elämänsä turvallisissa olosuhteissa, joissa he voivat kehittyä lapsesta asti tasapainoiseksi ihmiseksi turvallisten, vakaiden ja pysyvien ihmissuhteiden verkostossa.

Pelon huoneessa on sosiaalinen asema ja vartijat sen takeena, mutta äärettömässä tyhjyydessä ihmisen kaikki oikeudet ja merkitykset ovat pysyvästi hävitetty. Mitä tahansa tapahtuukin tarpeettomille massoille, he ovat kaikkien rangaistusten ulottumattomissa ollessaan tyhjyydessä. Sillä rangaistulla ihmisellä on korkea oikeudellinen ja sosiaalinen asema yhteisössä, joka on hänelle rangaistuksen antanut. Vain riippuvuus toisista ihmisistä tekee ihmisen, jolla on merkitystä toisille ihmisille.

Ihmisyhteisön jäsenten aivoissa lojuva pahuus on kytketty ohuella säikeellä kiinni tyhjyyteen, siksi pitkälle kehittyneen demokraattisen yhteiskunnan tunnusmerkki on se, kuinka hyvin se pystyy kanavoimaan inhimillisen pahuuden harmittomiin uomiin. Järjen ja harkinnan kaikki säikeet katoavat ihmisten toiminnasta, kun heidät on ajettu tyhjyyteen sekä tuhottu heidän oikeudellinen olemuksensa. Pysähtynyt ihminen ei ole olemassa, eikä hänestä jää olemiseen mitään merkkiä tai merkitystä. Jos ihminen on tarpeeton yhteisölleen, hän on muuttunut olemattomaksi, täysin muista eritetyksi hahmoksi.

Terrorismi imee kaiken ravintonsa tyhjyydestä, jossa kaikki seikat ovat yhdentekeviä. Nolla tarkoittaa äärettömyyttä, jota ei voida kuvata yksikköjen määrää vastaavalla symbolilla. Siksi myös jokainen ihminen tarvitsee oman itsensä näkyväksi osaksi symbolin, joka saa merkityksensä toisten ihmisten tietoisuudessa. Valitettavasti näkymättömyys ja merkityksettömyys näyttää olevan yhä suurempien ihmismassojen kauheana kohtalona. Autiossa avaruudellisessa tyhjyydessä ihmiset ovat alttiita väkivallan käytölle, sillä se on viimeinen keino todistaa oma inhimillinen olemassaolonsa, sillä täysin tyhjässä tilassa mikään ei tarkoita mitään - eikä ihmistä ole enää olemassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat