Kai Backman Hyväntahtoisuus kaikkia ihmisiä kohtaan on ehdoton velvollisuus.

Noin sadan vuoden kuluttua kaikki nyt elossa olevat ihmiset ovat kuolleet

  • Siis lisää ydinaseita, jotka takaavat yksittäiselle kansallisvaltiolle mahdollisimman suuret markkinat.
    Siis lisää ydinaseita, jotka takaavat yksittäiselle kansallisvaltiolle mahdollisimman suuret markkinat.
  • Järjellinen tulevaisuus on mahdollinen ihmiskunnalle planeetallamme.
    Järjellinen tulevaisuus on mahdollinen ihmiskunnalle planeetallamme.

Ihmisen toteuttama ilmastonmuutos on järjen käsityksen mukaan ilmeinen tosiasia. Markkinoiden kyllästämien ihmisten elämäntapa on kauhistuttavalla tavalla ristiriidassa puhtaan ja raikkaan, elävän ympäristön kanssa.  Mutta aivan liian tuhlailevasta kulutuksesta nauttiva ihminen ei halua poistua mukavuusalueelta vapaaehtoisesti. Mitä enemmän turhaa tavaraa, roinaa ja muuta tuhnua tuotetaan, myydään ja ostetaan, sen kalliimman hinnan ihmisten muodostamat yhteisöt joutuvat maksamaan olemassaolostaan romahtaneiden ekosysteemien maailmassa. Se tietää tulevien sukupolvien pöyristyttäviä kärsimyksiä, joilta ei kukaan lopulta voi välttyä.

Kuluttajat tietävät kaiken totuuden toimintansa tuhoavuudesta maapallon pinnalla olevaa kalvomaista elävää ainetta kohtaan. Se kaikki kiistetään ihmisluonnon mukaisesti vastoin varmaa tietoa tuhosta, sillä on niin tavattoman hauskaa ostaa tavaroita. Suurkuluttajan välittömät halut on toteutettava, eivätkä tulevien sukupolvien ja  muiden elävien olentojen ympäristö ja elämän yleiset mahdollisuudet kiinnosta kymmentä minuuttia pidempään. Piilossa, ihmisten kurttuisten aivojen syvissä onkaloissa, majaansa pitävät ahdistus ja syyllisyys oman toiminnan tuhoavuudesta heitetään asiasta varoittavien ihmisten päälle vihaisina purkauksina. Se enteilee katastrofin toteutuessa raakaa väkivaltaa.

Noin sadan vuoden kuluttua kaikki nyt elossa olevat ihmiset ovat kuolleet. He jättävät jälkeensä vain saastaa, myrkyllisiä aineita, ydinjätteitä, sillä aikamme kuluttajilla ei ole silmiä millä nähdä, korvia kuulla lintujen viserrystä, osaavia käsiä valmistaa kaunis ympäristö, jalkoja kuljettaa hyvinvoiva ruumis vuoren huipulle.  Mitä mietit ihminen? Siis lisää ydinaseita, jotka takaavat yksittäiselle kansallisvaltiolle mahdollisimman suuret markkinat vähenevien luonnonvarojen ja tuhoutuvien ekosysteemien todellisuudessa. Parempi vaihtoehto olisi yhdentyvä ihmiskunta, jolla voisi olla järjellinen tulevaisuus kestävän kulutuksen ikuisessa mahdollisuuksien maailmassa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Tekisi mieli vain sanoa, että ehkä niin todellakin käy ja ihmiskunta on sen omalla piittaamattomuudellaan myöskin täysin ansainnut.

Tämä meidän itsekäs elämäntapamme ja jatkuva ahneus tavaraan ja myöskin sotilaallisen valtaan ovat luonnolle liikaa ja se tuhoutuu hitaasti, mutta varmasti. Ehkä tuo sata vuotta on suurin piirtein oikein laskettu, mutta 200-vuotta on jo suurta optimismia?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eiköhän hän tarkoittanut tuolla sadalla vuodella nyt elävien ihmisten tilannetta. Ei niinkään tulevien sukupolvien.

Käyttäjän KaiBackman kuva
Kai Backman

Ihmisen tarina on aika surullinen. Tähän asti ihminen on pysynyt elossa tuhoamalla kaikkea ympärillään. Pian hän joutuu toimiensa kanssa silmätysten, silloin punnitaan se kuoleman kylmä tosiasia, kuinka säilyä olemassaolossa yksin. http://yle.fi/uutiset/3-9254057

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Kuten sanoitkin, olemme kuolleet. En usko että ketään harmittaa siinä tilassa.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Mikä on järki, jolla on jopa käsitys ja tiedossa tosiasia?

Käyttäjän KaiBackman kuva
Kai Backman

Ihmisten olisi syytä vakavasti pohtia  vapaan ja riippumattoman tieteen merkitystä yksilölle ja koko ihmiskunnalle. Varsinkin aikoina, jolloin eloonjääminen on tiedosta kiinni. Ilmastonmuutoksen syyt ja seuraukset ovat tutkittua tietoa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"He jättävät jälkeensä vain saastaa, myrkyllisiä aineita, ydinjätteitä, sillä aikamme kuluttajilla ei ole silmiä millä nähdä, korvia kuulla lintujen viserrystä, osaavia käsiä valmistaa kaunis ympäristö, jalkoja kuljettaa hyvinvoiva ruumis vuoren huipulle."

Itse asiassa saasteista puhuminen on vähentynyt oleellisesti 60-lukuun verrattuna. Se johtuu siitä, että teollisuuden saasteet ovat vähentyneet. Enää ei juurikaan puhuta ilman saastumisesta, happosateista j.n.e. Kirja nimeltään "Äänetön Kevät" ilmestui 60-luvun alussa, mutta joka kevät ovat linnut lentäneet takaisin ja jopa Suomen kohdalla lisääntyneine lajeineen.

Ydinjätteet eivät sadan vuoden kulutttua ole sen suurempi ongelma kuin nytkään. Ne muurataan satojen metrien syvyyksiin peruskallioon. Yhdestä ydinvoimalasta voi tulla kuution kokoinen paketti lyijikuorineen muutamassa vuosikymmenessä.

Käyttäjän KaiBackman kuva
Kai Backman

En lähde keskustelemaan maapallon ekosysteemien tilasta, sillä se on kaikkien tiedossa. http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/488674/Yli+500+tu...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Outoa, että tiedemiehetkin viitsivät sortua moiseen populistiseen pölhöilyyn.

Kuten mainitsin, ilman saastumisesta alettiin puhua 60-luvulla ja kyseisen vuosikymmenen loppuun tultaessa keskustelu ja toitotus nousi imaginäärisiin sfääreihin. Ongelmina olivat lähinna rikkidioksidi, hiilimonoksidi ja typen oksidit. Tuon linkkisi takaa ei löydy niista mitään mainintaa. Ainoastaan hiilidioksidista, joka on kasvikunnalle välttämätön ja hyödyllinen kaasu.

Parin vuosikymmenen kuluttua olemme tuossa 2050-luvussa ja veikkaampa, että siinä vaiheessa muistellaan näitä aikoja jonkinlaisen ilmastonmuutoshypetyksen kulta-aikoina. Toivon itse lähinnä, että jos en ole muuttanut Suomesta pois, niin ilmasto ei ainakaan olisi viilennyt liikaa.

Toimituksen poiminnat