Kansallisvaltioiden veriset ruhjeet

Nationalistinen, yltiöpäinen kansallinen politiikka, louhii, murskaa, survoo ja jauhaa yksittäisten kansalaisten muodostaman ihmismassan johtajansa näköiseksi tarkkarajaisesti hallinnoiduksi sotilaspatsaaksi. Suurikokoinen kansallisvaltio himoitsee naapurivaltioita, jotka se haluaa ryöstää ja liittää itseensä. Hämärän ja sekavan johtajan mystiikka ei voi tuottaa järjellistä politiikkaa ihmisyhteisöjen käyttövoimaksi. Mitä enemmän väkivaltainen ja suvaitsematon poliittinen puhe injisoi pahan molekyylejä ihmismassan elävään kudokseen, sitä enemmän edessämme on sorakasoiksi muuttuneita kaupunkeja sekä vaikeasti epämuodostuneita, limaisia ja verisiä ihmisyhteisöjä.

Euroopan asukkaiden kauhun herättävät lähimenneisyyden kansallisvaltioiden politiikan kuvakollaasit iljettävistä verilöylyistä, joiden päämääränä on ollut pystyttää tuhotuista ihmisistä muureja kaikkialle älyllisen, rauhallisen ja rakentavan inhimillisen toiminnan alueelle. Kansallinen nationalismi ei ole samaa kuin kansan yleinen hyvä. Sotilaiden siittiötuotantoa poliittisilla patogeeneillä lisäämällä syntyy vain kärsimyksiä kaikille Euroopan kansalaisille. Mutta erityisiä kauhuja koituu niille ihmisille, joiden olemassaoloa ei muutenkaan arvosteta tai tunnusteta. Siinä tilanteessa pienet valtiot murskataan ensimmäisten iskulauseiden jälkeen.

Rinta rinnan suuta auki äänekkäästi pitäen ihminen menettää yksilöllisyytensä. Kohta puolin hän sujauttaa yllensä mustan hatun ja univormun, joka tekee hänet suuren joukon tuntemattomaksi jäseneksi. Pahan toteutuminen on järjen päätelmien tahallista rikkomista. Se kaikki korvataan poliittisella tahtomisella, joka ilmentää käsitystä hyvästä ja pahasta. Vähitellen kauneus menettää ymmärrettävyytensä, sillä se mitä pöhkö haluaa, on varmuudella poliittisesti oikein juuri siksi, että pöhkö sitä haluaa. Sitä halua suuret ihmismassat pitävät totena, sillä sen täytyy olla totta. He haluavat uskoa ensi sijaisesti ja ymmärtää vasta sitten, kun se ei enää ole mahdollista. Jäljelle jää vain kaiken tapahtuneen kieltäminen.

Ihmiskunnan on viimeinen aika luoda kestävä eettinen horisontti kaikille maapallon ihmisille, jossa perusoikeudet, kuten ihmisoikeudet, kaiken kattava uskonvapaus sekä kohtuullinen hyvinvointi laajalla yksilönoikeuksilla toteutuu. Silloin ihmiskunta on oppinut piirtämään vapaalla kädellä kauniin virheettömän ympyrän. Demiurgi muotoili hyvää aineellista järjestystä tyhjälle planeetalle miljardeja vuosia sitten. Se kaikki saattaa rikkoontua suurten idioottien välillä käytävässä äärettömän kuumassa ydinsodassa. Sellaisella sodalla ei ole mitään tarkoitusta, se vain tapahtuu. Sodan, sen kirkkaimman hulluuden aiheuttaman väkivallan vaaran torjuminen, on järkiperäisen poliittisen toiminnan ensimmäinen ja tärkein tehtävä.

KaiBackman
Helsinki

Olin Helsingin Vasemmiston piirihallituksen jäsenenä vuosina 2017 - 2019. Olin vuosia Vasemmistoklubin johtokunnan jäsenen. Toimin Vasemmistoliiton eläinpoliittisessa työryhmässä vuosina 2020 -2022 sekä puoluevaltuuston varajäsenenä. Olin kuntavaaleissa Vasemmistoliiton ehdokkaana 2021 Helsingissä. Näinä päivinä olen sitoutumaton kansalaisaktivisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu