Kai Backman Hyväntahtoisuus kaikkia ihmisiä kohtaan on ehdoton velvollisuus.

Järjen periaatteita on korostettava

  • Jotkut väittävät elämysten olevan todellista tietoa.
    Jotkut väittävät elämysten olevan todellista tietoa.
  • Viidenkymmenen miljoonan asteen kuumuuden vallitessa ihmispopulaatio on valmis ja täydellinen.
    Viidenkymmenen miljoonan asteen kuumuuden vallitessa ihmispopulaatio on valmis ja täydellinen.
  •  Poliittisten johtajien kopeus ja ylimielisyys johtavat kansakuntien pelkoon ja eksyneisyyteen. I
    Poliittisten johtajien kopeus ja ylimielisyys johtavat kansakuntien pelkoon ja eksyneisyyteen. I

Toinen läsnä oleva on poliittisen systeemin kärki, jonka kasvojen ilmeiden antaman armon alla syntyy satojen miljoonien ihmisten mahdollisuus jatkaa elämäänsä. Se toinen ei ole ihminen vaan kauhistuttava systeemi, jonka valitulla herralla on valta ja mahdollisuus virittää ydinpommi ennen sen raukeamista tyhjäksi. Siten hetken herra on suorittanut tehtävänsä valtion turvallisuuden ja hyvinvoinnin takaamiseksi. Viidenkymmenen miljoonan asteen kuumuuden vallitessa ihmispopulaatio on valmis ja täydellinen. Muutaman sekunnin miljardisosan ajan saatana näyttää kasvonsa, kunnes räjähdyspilvi, paineaalto ja lämpösäteily peittävät ne ihmiseltä ikuisiksi ajoiksi.

Sitä edeltää populistinen vulgaari politiikka, jota kannattaa myös merkittävä osa alaluokasta. Älykkyyden, järkevyyden ja parlamentaarisen demokratian tilalle halutaan kaikissa asioissa suoraa demokratiaa, ehdottomuutta, järjen sijaan uutta uskontoa, okkultismia, mystisyyttä, äärimmäisiä kokemuksia kuoleman läheisyydessä. Halua nähdä ja kokea vihollinen kaiken tuhoavan sodan keskellä. Sota ei ole sotaa, jos se ei kohdistu näkyvään, vihattuun toiseen, joka on huono ja likainen, ala-arvoinen ihminen. Subjektiivisuus on suurille massoille ainoa tosiasia, siten sotainen ihminen syntyy tekemiensä valintojen seurauksena. Valtaa ei enää tosiaan haluta jakaa toisten kanssa.

Irrationaalisuus, anti-intellektualismi, konservatiivinen tieteenvastaisuus, todettujen tosiasioiden kieltäminen, ovat seurausta jatkuvista talouskriiseistä, pysyvästä massatyöttömyydestä, osattomuudesta, toivottomuudesta, teknologian ilmiömäisestä kehityksestä, modernisaatiosta sekä turvallisten perinteiden ja arvojen perikadon pelosta. Halutaan menneen ajan elämää, kuria, järjestystä, yhteiskuntaluokkia, tuloerojen kasvua sekä sellaista politiikkaa, joka johtaa ensimmäisen yhteiskuntaluokan siihen johtavaan asemaan, mikä sillä oli ennen ensimmäistä maailmansotaa. Jotkut väittävät elämysten olevan todellista tietoa. On valehdeltava koko ajan enemmän pysyäkseen paikallaan.

Ensimmäistä kertaa ihmisen historiassa ihmiskunnalle näyttäytyvä globaali valta ei voi saada oikeutustaan väkivallasta, uskonnosta tai taloudesta. Sellainen suurherra on totaliteetti ja geofyysinen voima. Mutta yhdellä ihmisellä ei ole oikeutta käyttää globaalia valtaa. Poliittisten johtajien kopeus ja ylimielisyys johtavat kansakuntien pelkoon ja eksyneisyyteen. Ihmisoikeudet, yksilönvapaus, tasa-arvo sekä kaikki ihmisten väliset suhteet kannattelevat kattoa päämme päällä. Suurvaltojen välisiä ristiriitoja ei todellisuudessa ole olemassa. Mikään kaunis ja hyvä ei estä niitä sopimasta suuremoisia sopimuksia kaikkien ihmisten parhaaksi, sillä ihmisen olemassaolo on koko ajan hänen ohuen järkensä kantavuuden varassa.


 


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat