Kai Backman Hyväntahtoisuus kaikkia ihmisiä kohtaan on ehdoton velvollisuus.

Sattuma on osoitus ihmismassojen neuvottomuudesta

  • Välttämättömyys, kohtalo ja oikeus synnyttää maailman, joka muotoutuu liikkeen aiheuttamista iskuista.
    Välttämättömyys, kohtalo ja oikeus synnyttää maailman, joka muotoutuu liikkeen aiheuttamista iskuista.
  • Vajonneen ihmisen tapaus muodostuu hetken vapaudesta ennen kriisiä ja perikatoa.
    Vajonneen ihmisen tapaus muodostuu hetken vapaudesta ennen kriisiä ja perikatoa.
  • Ihmiskunnan etu on hyvän, ikuisen kauniin idean pysyvä toteuma.
    Ihmiskunnan etu on hyvän, ikuisen kauniin idean pysyvä toteuma.

Poikkeaminen järjen ja logiikan liikeradalta syöksee ihmiskunnan suoraan itsestään alkavaan suursotaan, jonka kaoottinen lopputulema on täysin nuutunut ihmiskunta. Ihmiskunta ei voi vältellä loputtomasti järjen lakeja menettämättä luonnollista mahdollisuuttaan elää kauniina ja oikeudenmukaisena olentona. Ydinaseiden, kemiallisten aseiden, biologisten aseiden käytöstä päättävät Yhdysvaltojen, Venäjän, Iso-Britannian, Ranskan, Kiinan, Intian, Pohjois-Korean ja Pakistanin muutamat poliitikot. Kansakuntien tuhoamiseen tarkoitettujen aseiden keskittyminen harvojen ihmisten käsiin johtaa täydellisen tuhon tyranniaan.

Välttämättömyys, kohtalo ja oikeus synnyttää maailman, joka muotoutuu liikkeen aiheuttamista iskuista. Sattuma on osoitus ihmismassojen neuvottomuudesta. Se ilmenee yhteiskunnallisessa tilassa, jossa verenhimo aiheuttaa uuden suursodan. Sotaa rikastetaan uudella laadulla, jossa ihmismassat alistetaan absoluuttiseksi materiaksi. Kaikkien aineellisten voimien emansipaatio on ehdoton tosiasia. Ruma ja rujo ihmiskunta sijaitsee sattuman ja siitä seuraavan erehdyksen maailmassa. Siksi sotaisuutensa, konkreettisen pahuutensa kätkevät suurvaltojen poliitikot pitävät demokratiaa, politiikkaa, logiikkaa ja järkeä kokemuksellisen, äärimmäisen, välittömästi aistittavan totaalisen valtansa vihollisena. He suunnittelevat kokoajan sotaa, vaikka puhuvat rauhasta.

Analyyttinen, pieniin osiin pilkottu tieto on heidän mielestään pelkkää kuollutta, abstraktista, symbolista merkkikieltä, jolla ei ole politiikassa, väkivallan ja aseiden maailmassa mitään käyttöä. Järjenvastaisuus, tieteenvastaisuuden nousu, massatyöttömyys, teknologian nopea kehitys, pakolaisuus, paikan ja ajan määrittyminen uudella tavalla, tiedon muodostumisen vaikeus, ihmismassojen liikkuvuus paikassa ja ajassa sekä kapitalismin vaikeudet johtavat mystiseen okkultismiin, kriiseihin ja suursotaan. Vajonneen ihmisen tapaus muodostuu hetken vapaudesta ennen kriisiä ja perikatoa.

Pysyvä maailman rauhantila perustuu siihen, että kaikki ihmiset sopivat siitä, että he eivät tuhoa tai tee tahallaan pahaa toisille ihmisille. On solmittava hyväntahtoisia siteitä ja sopimuksia sekä vahvistettava kaikkialla maailmassa hyvän elämän sujumisen ehtoja. Ihmiskunnan etu on hyvän, ikuisen kauniin idean pysyvä toteuma. Sivistyksen yleisemmän muodon paino sen päällä paljastaa elävän ihmisen, siksi on ihmisen ikuisen itsesäilytyksen merkitykselle luovutettava ehdoitta kaikki ihmiskunnan voimavarat. Ihmiskunnan todellisuus ja elossa selviytymisen mahdollisuus eivät voi sijaita muualla kuin inhimillisessä järjessä ja logiikassa, sillä ihmiskunta on yleinen asia. Ainoa pelastus on maailmanvalta ja poliittinen ykseys, joka mahdollistaa vapaiden kansakuntien todellisen olemassaolon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat