Kai Backman Hyväntahtoisuus kaikkia ihmisiä kohtaan on ehdoton velvollisuus.

Asunnottoman on vuokrattava soutuvene yksityisalueekseen

  • Asunnottoman on vuokrattava yksityisalueekseen soutuvene.
    Asunnottoman on vuokrattava yksityisalueekseen soutuvene.
  • Elämä ja uni ovat köyhälle lyhyitä.
    Elämä ja uni ovat köyhälle lyhyitä.

On kummallista, että atomipommi voidaan laillisesti pudottaa ihmismassojen päälle, mutta julkisella kadulla asunnoton ei saa laillisesti juoda alkoholia. Koditon ei sitä voi juoda myöskään kotona. Asunnottoman on vuokrattava yksityisalueekseen soutuvene, jotta hän voi juoda valtiolta ostamansa alkoholin laillisella alueella. Helsinginkadulla kävellessä tulee vastaan aitoja kansalaisia yhteiskunnan sosiaaliturvan ulkopuolelta. Köyhä saattaa kävellessä miettiä, miksi sosiaaliturvan ulkopuolelle jää ihmisiä, jotka sitä kaikkein eniten tarvitsevat.

Surkein sosiaaliturva, on kurjaan ja väkivaltaiseen toimintaympäristöön kuolemaisillaan olevalla, asunnottomalla köyhällä ihmisellä. Liikkeessä oleva, on menossa aina tuntemattomalle valtamerelle, jota hänen silmänsä eivät ole nähneet. Kadulta katsottuna hänet erottaa laillisesta alkoholin nauttimisesta laillisuuden kylmä ikkuna, paksuudeltaan pari senttiä, jonka takana toiset ihmiset saavat juopua alkoholista laillisesti melkein tajuttomaksi asti. Tasapuolisen kohtelun takaamiseksi yhteiskunnan olisi perustettava ja ylläpidettävä vähävaraisille tarkoitettuja sosiaalisia alkoholin anniskelupisteitä. Melko suuri joukko aikuisia ihmisiä uskoo ihmisten sairauksien olevan saatanan toimien seurausta. 

Elämä ja uni ovat köyhälle lyhyitä. Unessa liidellään tuntemattomassa muodossa ja oudossa ympäristössä kuolleiden ja elävien olentojen ja olioiden seassa hurmion tai kauhun tunteiden vallassa. Jokin laadullinen muutos köyhän kehossa aiheuttaa valvetilan sekä siihen kuuluvan todellisuuden rakentumisen fysikaalisessa ympäristössä. Iso joukko aikuisia ihmisiä sanoo uskovansa vakaasti persoonallisen paholaisen olemassaoloon. Lähes yhtä suuri joukko uskoo ihmeisiin, siis tunnettujen luonnonlakien vastaisiin tapahtumiin. Mutta Helsinginkadulla, keskellä kaikkea hälinää, on niin rauhallista, että tuskin kukaan häiriintyy mistään. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat