Kai Backman Hyväntahtoisuus kaikkia ihmisiä kohtaan on ehdoton velvollisuus.

Samanlaista informaatiota täynnä olevat ihmisryhmät eivät tuhoa toisiaan

  • Valtio sallii kansalaistensa tulevan tappajiksi.
    Valtio sallii kansalaistensa tulevan tappajiksi.
  • Yhteiskunta on mielikuvituksen tuote.
    Yhteiskunta on mielikuvituksen tuote.
  • Kulttuurievoluutio johtaa sotaan.
    Kulttuurievoluutio johtaa sotaan.

Kun ihmisen ja sodan välissä ei ole enää esteitä, valtavat ihmisjoukot saadaan uhraamaan henkensä mielikuvituksen luoman maiseman tähden. Valtio sallii kansalaistensa tulevan tappajiksi, mutta lopulta sodan pitkittyessä tapettuja on enemmän kuin tappajia. Ne kaikki ihmislaumat tuhoavat toisiaan kaikin mahdollisin keinoin, vaikka kukaan yksittäinen ihminen ei tunne toisia ihmisiä. He kaikki ovat muukalaisia toisilleen eri symbolien ja hierarkioiden alla. Sodassa yksi ihminen on ainoastaan kaltaistensa ihmisten joukossa ase kädessä. Liekinheittimien hyytelömäisen, palavan polttoaineen shokkivaikutus ajaa sotilaat bunkkereista avomaastoon, jossa heidän tapetaan järjettömän väkivaltaisin menetelmin.

Typerykset johtivat miljoonista miehistä koostuvia armeijoita. Heidän lähietäisyydellä olivat kaikenlaiset matelijat, ylistäjät ja imartelijat. Etulinjassa olevat miehet tapettiin tykkitulella, sinappikaasulla, konekivääreillä. Kaasunaamarit päässä he kuolivat kenttäkanuunoiden tulessa muutamien ensimmäisten sekuntien aikana. Kranaatit repivät sotilaiden raajat irti. Rintamalle lähetettiin alle kahdeksantoistavuotiaita poikia. He kuolivat ja vammautuivat rumputulessa kesällä 1918. Ihmiset katosivat tuhansien tykkien tulen painosta. Euroopassa oli kauhistuttava nälänhätä. Sodan kustannuksilla oltaisiin voitu hankkia jokaiselle perheelle Euroopassa omakotitalo sekä antaa maksuton koulutus lapsille.

Ympäristö on ikuisesti absoluuttinen, mutta ihmisen toimet siinä ovat mielikuvitusta. Ydinaseilla on globaalinen kyky polttaa tuhkaksi kaikki inhimillisen kulttuurin muodot. Kirpein idiootti väittää turvaavansa niillä kansallisvaltion rajat ja kansakunnan elintärkeät intressit. Ydinsukellusveneessä on ydinkärkiä, joiden kantama on tuhansia kilometrejä. Ydinasepolitiikka on surkeimman onkalon kirkkain polttopullo, jonka  helposti särkyvän rakenteen takana on täydellinen olemattomuus. Me kaikki olemme suuressa vaarassa tuhoutua joka ainoa hetki. Ydinaseilla käydyssä täydessä sodassa ei ole kaatuneiden listoja, sillä yhdelläkään ihmisellä ei ole mahdollisuuksia selvitä hengissä. 

Kulttuurievoluutio johtaa sotaan. Toisistaan erityksissä olevilla ihmismassoilla on hallussaan erilaista informaatiota. Tuhoamisen kohteena on siis toisenlainen informaatio, jota tuntematon ihminen kantaa mukanaan. Kansallisvaltioiden kilpailu informaation pätevyydestä johtaa väkivaltaiseen yhteenottoon tuhoisin seurauksin. Samanlaista informaatiota täynnä olevat ihmisryhmät eivät tuhoa toisiaan. Euroopan yhdistyminen tarkoittaa siten siis rauhaa, ihmisoikeuksia ja kestävää kehitystä pysyvän rauhantilan olosuhteissa. Paljon myöhemmin maailmanhallitus takaa ihmisoikeudet kaikille, sillä ihmiskunnan yhdistyminen saman informaation alle lopettaa kaikki sodat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

"Kulttuurievoluutio johtaa sotaan."

Aika ykskantaan todettu, mutta kuitenkin tämän toteamisen jälkeen kirjoitat yhdentymisen tarkoittavan rauhaa. Ei kulttuurievoluutio pysää mihinkään,se on aina liikkeessä teemmepä mitä tahansa sosiaalisia virityksiä. Mikäli se johtaa sotaan, niin ei yhdistyminen sitä estä. Näyttäisi paremminkin siltä,että taloudellisesti pakottamalla yhteisöt yhdistymään saadaan mahdollisimman paljon ristiriitoja aikaiseksi..tähän kun lisätään vielä etuoikeudet,niin homma on valmis.

Käyttäjän KaiBackman kuva
Kai Backman

Ehkä kannattaisi lukea useampi kuin yksi lause "Kulttuurievoluutio johtaa sotaan". Lause on sinänsä fakta, sillä esimerkiksi kosmologisesta tai biologisesta evoluutiosta ei aiheudu sotaa. Ihmisellä ei ole biologista syytä tuhota miljoonia lajitovereitaan, puhumattakaan koko ihmiskunnan tuhomisesta ydinaseilla. Sodat ovat ihmisen koko historiassa suhteellisen uusi ilmiö. "Toisistaan erityksissä olevilla ihmismassoilla on hallussaan erilaista informaatiota. Tuhoamisen kohteena on siis toisenlainen informaatio, jota tuntematon ihminen kantaa mukanaan."

Varmaa on, että maailmantalous ei tunne kansallisvaltioiden rajoja. Eurooppalaiset ovat rikkaampia ja onnellisempia meidän päivinämme, kuin ovat koskaan historiansa aikana edes voineet kuvitella. He hyötyvät köyhien maiden kustannuksella Euroopan ulkopuolelta tuoduista hyödykkeistä ennen näkemättömällä tavalla. Kaikkialla samanaikaisesti vaikuttava kapitalismi on ainoa tosiasiallinen talousjärjestelmä ihmisten välisessä taloudellisessa toiminnassa. Tulevaisuudessa saattaa muutama yhtiö johtaa koko maailmantaloutta.

Euroopan unioni on pohjaltaan rauhanprojekti, jota monet sen asukkaista eivät suostu ymmärtämään ilmeisesti siksi, että he saalistavat vain itselleen merkityksellistä elintason nousua. He kaikki ovat sokeita menneisyyden äärimmäisen väkivaltaiselle historialle. Ihmiset tuntuvat koko ajan kuvittelevan vain sellaisia näkymiä, jossa he saavat enemmän rahaa ja kulutusmahdollisuuksia. He hurjimmissa maisemissaan näkevät jopa saavansa suurempia rahakasoja itselleen palaamalla aikaisempien aikojen olosuhteisiin, väkivaltaisiin kansallisvaltioihin, joiden oikukkaat johtajat saivat aikaan pelkkää tuhoa ja kuolemaa. Viimeisessä kädessä Euroopan unionin pyrkimys on muodostaa samanlaisen informaation omaavien ihmisten arvoyhteisö, jossa ihmisoikeuksia toteutetaan ja kunnioitetaan. Toivoa sopii, että ihmisoikeuspolitiikka johtaa täysin päteviin maailmanlaajuisiin sopimuksiin ihmisoikeuksista.

Jos Euroopan unioni purkautuu, se johtaa suurien valtioiden väkivaltaisin keinon hankkimien etujen kasvamiseen. Pienillä valtioilla, kuten vaikkapa Suomella, ei ole mitään edellytyksiä pärjätä niille taloudellisella tai muullakaan tavalla. Maailman yhdistyminen todelliseksi sivilisaatioksi olisi riemuvoitto koko ihmiskunnalle. Sen mukaisesti poliitikot voisivat sanoa edustavansa planeetallamme asuvaa yhtä ja samaa ihmistä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Luin kyllä koko kirjoituksesi..koska en muuten kommentoisi.

Sapiens on oikeastaan ainoa eläinlaji joka on saanut kokea kulttuurievoluutiota ja kaikki muut eläinlajit ovat kokeneet biologista evoluutiota.

Mikäli biologisesta evoluutista ei aiheudu sotaa,niin mitä mielestäsi luonnossa tapahtuu esim. muurahaisten kohdalla tai simpanssien kohdalla?

Nämä eivät ole kokeneet kulttuurillista evoluutioa.

"Ihmisellä ei ole biologista syytä tuhota miljoonia lajitovereitaan"

Silti biologisiin syihin vedoten tuhoamme kaiken ympäriltämme,koska meistä tuntuu siltä,että tarvitsemme lisää ruokaa tms.

"Sodat ovat ihmisen koko historiassa suhteellisen uusi ilmiö."

Eipä taida olla..aivan siitä asti,kun sapien lähti liikkeelle Afrikasta,niin olemme kovasti sotineet kaikkien kanssa.. jopa tuominnut monet sukupuuttoon. Tätähä ei tiedetä varmaksi..mutta monet asiat antavat syyn epäillä asian olevan näin.

EU on toisaalta myös taloudellinen projekti..missä rauha on vain taikasana millä vasemmisto saadaan siihen mukaan. Mikäli katsot nyt kriittisesti EU:a,niin päteekö minun tarjoama näkemys paremmin kuin sinun?

Käyttäjän KaiBackman kuva
Kai Backman

Huomautan lopuksi kuitenkin, että kosmologinen ympäristö on absoluuttinen tosi, mutta ihmisen yhteisöt, kansakunnat ja kulttuurit ovat ihmisaivojen mielikuvituksen ja harhojen aikaansaannoksia. Ihmisen todellisuus on hänen aivojensa tuote. Siten ihmisen kulttuurievoluutiossa on rappion ja pahuuden muotoja, joista saatanallisin on ydinase ja ydinasepolitiikka. Mutta myös ympäristön tahallinen tuhoaminen ja laajojen ihmismassojen pitäminen nälkäkuoleman partaalla uhkaavat koko ihmislajin olemassaoloa.

Ilman kulttuurievoluutiota ihmisen olisi ollut mahdotonta ampua tykillä tai pudottaa atomipommeja. Sanalla sanoen käydä sotaa. Sekä sodankäynti että suuret maailmanuskonnot ovat ilmestyneet ihmisen kulttuuriin aivan hiljattain, joidenkin tuhansien vuosien kuluessa. Poliittiset ja taloudelliset ideat ja opit ovat vieläkin tuoreempaa kulttuuria. Esimerkiksi kapitalismi teollisessa mielessä ja siihen läheisesti liittynyt kommunismi ilmaantuvat vain joitakin sukupolvia sitten. Uusi teknologinen aika vain joitakin kymmeniä vuosia sitten.

Käyttäjän KaiBackman kuva
Kai Backman

"Ympäristön tuhoutuminen on konkreettinen uhka ihmiskunnalle." Kapitalistinen talous tarvitsee talouskasvua, joka ei millään tunnetulla tavalla voi jatkua loputtomiin rajallisella planeetalla. Kuitenkaan näkökentässä ei ole muunlaista talousjärjestelmää, kuin markkinatalous sekä viimeisessä kädessä väkivaltainen kapitalismi. Ihmisten määrä maapallolla, pääoma, luonnonvarojen kaikkinainen käyttö, sekä saasteet kasvavat eksponentiaalisesti. Sellainen kasvu saavuttaa nopeasti maapallon kaikki todelliset rajat, joiden takana alkaa kuoleminen ja tuhoutuminen. Maan kantokyvyn rajat on selvästi ylitetty, eikä rikkaimmalla ihmiskunnan osalla ole todellista poliittista, taloudellista tai uskonnollista halua palata kantokyvyn rajan alapuolelle. Tästä seuraa aikaa myöten varmuudella ympäristön romahdus.

Juuri tällä hetkellä maailman rikkaimmat valtiot valmistautuvat sotaan vähenevistä luonnonvaroista. Jokaisen ihmisen perustarpeet olisi mahdollista tyydyttää nykytekniikalla kestävällä tavalla. Mitään merkkejä tälläisestä muutoksesta ei kuitenkaan ole nähtävissä. Jokaisen ihmisen kaikkialla maailmassa olisi syytä toivoa talouden kehittyvän ja tehostuvan maapallon kantavuusrajan alapuolella jatkuvan talouskasvun sijasta. Talouskasvu, jonka on tapahduttava siis maapallon kantokyvyn rajojen alapuolella, on osoitettava palvelemaan niiden ihmisten tarpeita, jotka tällä hetkellä ovat vailla järkeviä perustarpeita. Tämä voisi tapahtua taloutta tehostamalla, eikä suinkaan kasvattamalla nykyisellä tavalla.

Maapallon luonnonvarojen ikuinen riittävyys edellyttää kestävää taloutta, jossa oikeudenmukaisuus jokaista maapallolla elävää ihmistä kohtaan toteutuu perustarpeiden tyydyttämisen muodossa. Tiedän, että nykyisten rikkaiden maiden ihmiset eivät tule muuttamaan helposti asennoitumistaan köyhiin laattamaisiin ihmismassoihin. Meitä kaikkia ympäröivä luonto kaikkine varoineen on kuitenkin kaiken talouden ja toimeentulon lähde. Siksi ihmiskunnan on elettävä ekosysteemien alla harmonisella tavalla niitä kunnioittaen. Maapallo ei ole vain ihmiskunnalle osoitettu paisti, jonka se voi viipaloida haluamallaan tavalla.

Muutama sana ydinaseista. Korkean teknologian sivilisaatiot eivät voi käyttää täysimittaista ydinsotaa välineenä tavoitteidensa saavuttamiseksi ilman, että koko nykyinen tunnettu inhimillinen korkeakulttuuri katoaa maapallolta. Jokainen ydinpommi on valmistettu tuhoamaan valtavia ihmismassoja, suurkaupunkeja ja kokonaisia valtioita. Niillä ei ole mitään muuta käyttötarkoitusta, jos mukaan ei lasketa sitä, että niitä lievemmässä tarkoituksessa voidaan käyttää poliittisen vallan tai uskonnollisen kiivailun välikappaleena. Nykyihminen on ainoa ja sama ihminen maapallolla. Sillä ei ole mitään syytä tuhota itseään ydintulella. Ydinpommin toimivuutta on kokeiltu toisen maailmansodan jälkeen yli 2000 kertaa.

Toimituksen poiminnat