Kai Backman Hyväntahtoisuus kaikkia ihmisiä kohtaan on ehdoton velvollisuus.

Outo pullistuma aitasi miljoonia ihmisiä orjalaivoille

  • Siluetti mittaa metallisella harpilla toiselta kalloindeksin.
    Siluetti mittaa metallisella harpilla toiselta kalloindeksin.
  • Varjosta lähtevä heikko hengitys ratkaisee ideologian käyttötarkoituksen.
    Varjosta lähtevä heikko hengitys ratkaisee ideologian käyttötarkoituksen.
  • Outo pullistuma aitasi miljoonia ihmisiä orjalaivoille.
    Outo pullistuma aitasi miljoonia ihmisiä orjalaivoille.

Siluetti mittaa metallisella harpilla toiselta kalloindeksin. Aivojen ääriviivat sekä niiden rypytys tutkitaan. Niistä päätellään toisen psykologiset ominaisuudet sekä kulttuurilliset taipumukset ja tottumukset. Jokin signaali on saatava, jolla voidaan oikeuttaa konkreettiset poliittiset toimenpiteet. Signaalin esiintymistiheyden sattumanvaraisuudesta saadaan kelpo peruste toisen poissulkevalle aitaamiselle. Varjosta lähtevä heikko hengitys ratkaisee ideologian käyttötarkoituksen. Ruumiiden loputon kirjo antaa merkityksen miljoonien ihmisten piiskaamiselle, ryöstämiselle ja tuhoamiselle. Varpaan ja nenän muodoille annetaan merkityksiä, joita kuormittamalla voidaan oikeuttaa väkivaltaiset hirmutyöt.  

Paksuvarpaisuuden perusteella ihmisiä lajitteleva taho muodostaa kollektiivin, jonka vastakkaisena kollektiivina on hänen itsensä kaltaiset lyhytsormiset ihmiset. Minkä tahansa eroavaisuuden osoittaja ihmisten välillä luokittelee väistämättä samalla itsensä. Yrittäessään löytää poikkeavia viivoja toisesta hän samalla ilmoittaa itsessä olevan tyystin toisenlaisia poimuja. Väriä etsiessä kaikkialla vastaan tulee sävy, sillä värittömiä ihmisiä ei ole olemassa. Lyhytsormisuus ei voi olla peruste etuoikeuksille, palkkioille tai hyville apajille. Jossakin on välttämättä jotakin, selvästi tyhjässä ei ole piirteitä. Hyttysten laajassa joukossa ei ole yhtään muuttumatonta tekijää.

Siluetit kuvittelevat vapaana virtaavien hitusten muodostavan yhtenäisyyden kimpun, jonka ääriviivojen takana ovat aivan toisenlaiset hituset. Vallataan alkuperäisten toisten asuinalueet. Aloitetaan kaikkialle suuntautuva tavarantuotanto. Tarvittava työvoima otetaan irrottamalla ihmiset hedelmällisestä maasta ja pakottamalla heidän esiintymään valtavina laumoina palkkatyötä etsivinä tyyppeinä. Hahmottuu ylempiarvoisten ja alempiarvoisten siluettien hierarkkinen järjestelmä, jossa varjo antaa toiselle varjolle merkityksiä samalla poissulkien ne itsestään. Kun tuli sammutetaan, alempiarvoiset varjot ovat vapaita kulkemaan pimeydessä, se ei kuitenkaan tarkoita riistämisen päättymistä.   

Outo pullistuma aitasi miljoonia ihmisiä orjalaivoille. Hetken päästä joidenkin ruumiillisten yksityiskohtien perusteella alettiin murhaamaan toisia ihmisiä tuhoamisleireillä. Kekseliäät poliitikot olivat rakentaneet uusia kollektiiveja ihmisistä, joiden silueteissa oli poikkeama heidän oman siluettinsa suhteen. Mitä suurempi poikkeama toisella ihmisellä oli varjokuvan ääriviivoissa, sen suurempi yliedustus heillä oli tuhoamisleireillä. Alempiarvoisten kollektiivin rakentaminen lukuisista ihmisistä varmistaa kahjon tulemisen, joka miljardien ihmisten keskellä erottelee ihmisiä ruoska kädessä. On pakko löytää joku eroavuus toisesta ihmisestä, jotta hänen naamaansa voidaan iskeä ruoskalla punaiset juomut.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat