Kai Backman Hyväntahtoisuus kaikkia ihmisiä kohtaan on ehdoton velvollisuus.

Hyvällä politiikalla ja kansainvälisellä oikeudella sotaa vastaan

  • Suurvalta voi niin halutessaan käydä kaikilla keinoilla ja menetelmillä rajoittamatonta sotaa.
    Suurvalta voi niin halutessaan käydä kaikilla keinoilla ja menetelmillä rajoittamatonta sotaa.
  • Umpimähkäinen vaikutus tuottaa täysin epäinhimillisen kärsimyksen suurkaupunkien miljoonille ihmisille.
    Umpimähkäinen vaikutus tuottaa täysin epäinhimillisen kärsimyksen suurkaupunkien miljoonille ihmisille.
  • Siviiliväestö saa kylmiä kärsimyksiä osakseen täysin turhaan ilman mitään järjellistä syytä.
    Siviiliväestö saa kylmiä kärsimyksiä osakseen täysin turhaan ilman mitään järjellistä syytä.

Aluepommitus kohdistuu suurten kaupunkien siviiliväestöön. Siinä näkymässä komentajan piirtämien viivojen sisäpuolelle jäänyt ihmiselämä tuhotaan kokonaan. Se on mukamas taistelukenttä. Polttoaseilla kärvennetään elävää voimaa jäljettömiin suurella teholla. Kaiken sen jälkeen on sotilaita kohdeltava inhimillisesti. Niin on kansainvälisillä sopimuksilla sovittu. Turha on mitään sanoa. Sodan todelliset uhrit ovat puolustuskyvyttömät siviilit. Nykyaikaisessa sodassa heitä vääjäämättömästi surmataan miljoonia. Äärimmäisen epäinhimilliset asejärjestelmät ja menetelmät on kehitetty juuri heidän moraalisen ja muun vastarinnan täydelliseen murskaamiseen.

Ydinaseet, biologiset ja kemialliset taisteluvälineet, muista laitteista mitään sanomatta, on tarkoitettu käytettäväksi elävää ihmismassaa vastaan. Umpimähkäinen vaikutus tuottaa täysin epäinhimillisen kärsimyksen suurkaupunkien miljoonille ihmisille. Valkoinen fosfori on vedellä sammumaton, se palaa ihmisen sisällä hirveää tuskaa tuottaen. Napalmia tarkertuu elävän olennon pinnalle. Sen hätäinen kaapiminen pois iholta laajentaa ja syventää vammojen laatua. Pienikaliiperinen luoti aiheuttaa suurimman tuhon iskeytyessään hieman vinossa kulmassa ihmisolennon kehoon yli tuhannen metrin sekuntinopeudella. Elävää ihmisainetta tuhotaan suuria määriä epäsäännöllisillä sirpaleilla. 

Valitettavasti on olemassa tahoja, jotka haluavat lisää ihmismassojen tuhoamiseen tarkoitettuja  viimeisiä aseita. He puhuvat houkuttelevia sanoja tahtoen sotaa, jonka he kuvittelevat voittavansa. Suurvalta voi niin halutessaan käydä kaikilla keinoilla ja menetelmillä rajoittamatonta sotaa. Se voi väittää, että sota on poliittisesti ja sotilaallisesti välttämätöntä. Ihminen on tekojensa kanssa planeetalla yksin. Hänen on turha siirtää vastuutaan kääntämällä kasvonsa kohti mykkää avaruutta. Johtavien poliitikoiden tärkein tehtävä on estää sota puhumalla ja tekemällä hyvää politiikkaa sekä kehittämällä kansainvälistä oikeutta sodan kärsimysten lieventämiseksi. 

Ilkeiden poliitikkojen, suurliikemiehien, sotilaiden ja muiden mahtavien virkamiesten aivoelimiin saattaa syntyä kuin tyhjästä ajatus aseiden käyttämisestä vallan välikappaleina rikkauksien ja etuoikeuksien saamiseksi erinäisillä väkivaltaisilla toimenpiteillä. Se tietää aseellista selkkausta valtioiden välillä hyökkäys- tai ehkäisysotana. Valtion sisäinen aseellinen konflikti, jossa maan ylimystö pohtii keskinäisiä valtasuhteitaan johtaa tilanteeseen, jossa laillinen hallitus ei yleensä tunnusta kapinallisia sodan osapuoleksi määrätyistä oikeudellisista syistä. Siviiliväestö saa kylmiä kärsimyksiä osakseen täysin turhaan ilman mitään järjellistä syytä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat