Proletariaatti lyötiin nopeasti veriseksi mytyksi

Uusien väylien löytäminen 1500-luvulla merentakaisiin koskemattomiin paratiiseihin mahdollisti kaupankäynnin näiden alueiden asukkaiden kanssa. Afrikan, Itä-Intian ja Keski-Amerikan kansojen kanssa käyty kauppa tuotti alkuperäisen rahakasan nykyiselle kapitalismille, jonka varaan se pystytettiin. Vieraiden maiden asukkaille annettiin kaikenlaista roinaa vastineeksi heidän maansa todellisista rikkauksista. Niinpä kultaa ja muita aarteita alkoi virrata suuria määriä Eurooppaan. Orjien murskattujen luiden, rikottujen nivelien ja kuivuneen veren hinnalla lunastettiin teollisuuden ensimmäiset tehtaat ja muut tuotantolaitokset. Proletaari on teollisuustyöläinen. Sen synnytti teollisuusporvariston höyrykoneella toiminut tehdas.

Laajoilla maaseudun vainioilla maa aidattiin uudella tavalla. Siten maansa ja elantonsa menettäneet ihmiset päätyivät suurina joukkoina teollisuusporvarin tehtaaseen työvoimaksi. Itsenäisen käsityöläisen, kotiteollisuuden ja manufaktuurin aika oli lopullisesti ohitse. Suurteollisuudessa käytettiin myös naisia ja lapsia työvoimana kauhistuttavissa olosuhteissa. Heidät pakotettiin työskentelemään 14 – 18 tuntia vuorokaudessa. Likaiset tehtaat, puutteellinen ja huono ravinto yhdistyneenä hirvittävään hyväksikäyttöön tuhosivat heidät nopeasti. Suurporvari vaati, ettei valtio saa sekaantua taloudelliseen toimintaan millään tavalla. Missään nimessä ei proletaarilla saanut olla minimipalkan takaavaa lakia suojanaan.

Aatelisto ja papit olivat pidelleet käsissään poliittista valtaa vuosisatoja. Se kaikki valta siirtyi porvareille työläisten ja ryysyköyhälistön tukemana. Mutta kun kolmas sääty sai poliittista valtaa, se ei enää halunnut kuulla tehtaidensa työläisten sammuneista silmistä mitään. Ensin porvarit selvittivät keskenään välejään kunkin teollisuusmaan sisällä. Giljotiini ratkaisi monia poliittisia kysymyksiä nopeasti. Rajojen ulkopuolella sodittiin suursotia uusista markkinoista teollisuuden tuotteille. Jäljelle jäi proletariaatin ja porvariston välinen valtataistelu, jossa työväenluokka lyötiin nopeasti tajuttomaksi, veriseksi mytyksi. Englannissa, Ranskassa, Saksassa ja muissa Euroopan maissa kaikkien kapinoiden lopullinen voittaja oli aina suurporvaristo.

Ilmeistä on, että ihmiskunnan taloudellinen edistys ja menestys maksettiin työläisten ja ryysyköyhien kauhistuttavilla kärsimyksillä. Kahden sosiologin perustama Punaiset prikaatit luulivat voivansa voittaa vielä 1970-luvulla pääoman verisellä terrorilla, mutta se kaikki oli vain mieltä ja järkeä vailla olevaa väkivaltaista riehumista. Ehkä maapallo voitaisiin jakaa yksityisomaisuudeksi seitsemän miljardin ihmisen kesken. Jokainen saisi palan maata, osan ilmakehästä ja merestä omakseen. Siten kaikki ihmiset olisivat oikeutettuja saamaan korvauksia suurpääomalta maapallon luonnonvarojen liiallisesta käytöstä sekä koko planeetan turmelemisesta saasteilla. Kommunistisen Kiinan pankit ovat maailman suurimpia yhtiöitä. 

 

KaiBackman
Helsinki

Olin Helsingin Vasemmiston piirihallituksen jäsenenä vuosina 2017 - 2019. Olin vuosia Vasemmistoklubin johtokunnan jäsenen. Toimin Vasemmistoliiton eläinpoliittisessa työryhmässä vuosina 2020 -2022 sekä puoluevaltuuston varajäsenenä. Olin kuntavaaleissa Vasemmistoliiton ehdokkaana 2021 Helsingissä. Näinä päivinä olen sitoutumaton kansalaisaktivisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu