Kai Backman Hyväntahtoisuus kaikkia ihmisiä kohtaan on ehdoton velvollisuus.

Euroopan unionin kansalaisuuteen voisivat kietoutua sosiaaliset oikeudet

  • Autiolla kadulla liikkuvan hortoilijan poliittinen identiteeti on yhtäläinen hänen tilansa kanssa.
    Autiolla kadulla liikkuvan hortoilijan poliittinen identiteeti on yhtäläinen hänen tilansa kanssa.
  • Syntyminen, kuoleminen, pöyrtyminen uupumukseen, taivas ja helvetti, se kaikki kuivuu rahakasassa.
    Syntyminen, kuoleminen, pöyrtyminen uupumukseen, taivas ja helvetti, se kaikki kuivuu rahakasassa.
  • Hortoilijan sosiaaliset oikeudet voisivat kietoutua Euroopan union kansalaisuuteen laajemminkin.
    Hortoilijan sosiaaliset oikeudet voisivat kietoutua Euroopan union kansalaisuuteen laajemminkin.

Autiolla kadulla liikkuvan hortoilijan poliittinen identiteetti on yhtäläinen hänen tilansa kanssa. Hän antaa äänensä luisua sille taholle, joka esittää parhaalta kuulostavan haukahduksen hänen päällensä. Ahkera vaeltelu terävä kivi sandaalissa saa aikaan ikävän, verta vuotavan haavan jalkaan ilman mahdollisuutta puhdistaa sitä lämpimällä vedellä. Markkinat saattavat ymmärtää sen autoimmuunisairautena, joka ei poistu jalasta kauppiaan keinoilla. Siksi vapaus vastuusta on myönnetty ja syyllinen on löydetty. Muussa tilanteessa valpas kauppias tunkeutuu salaisiinkin paikkoihin, jos vähäinenkin mahdollisuus tienata on olemassa. Syntyminen, kuoleminen, pyörtyminen uupumukseen, taivas ja helvetti, se kaikki kuivuu rahakasassa.

Toimeentulolähteiden ehdyttyä työpaikkansa menettänyt ihminen on vapaa kävelemään haluamaansa suuntaan tyhjätaskuna. Eri suunnilla on samanlainen arvo, sillä vailla päämäärää olevalle ihmiselle ei mikään suunta ole mielekäs. Hortoilijalle ei ole paikkaa minne kävellä, siksi käveltyään johonkin suuntaan hän voi istahtaa hetkeksi kadulle lepäämään. Monet kansalaiset purkavat raivoaan mitään omistamattomiin hahmoihin. Ihmisten välillä käydään välitöntä ja pysyvää taloussotaa, joka osoittaa kaikille näkeville ihmisille heti heidän paikkansa. Taloudelliset tuhotyöt ovat tunteettomia, julmia ja järjettömiä. Valta ja voima tekevät mitä haluavat, ja jos joku laittaa hanttiin, niin hänet heitetään kadulle hortoilemaan toisten sekaan.

Lakastuneet ihmiset, jotka eivät pysty itse perustamaan puoluetta, voivat kuitenkin päättää, kannattavatko he äänioikeudellaan maailman omistajia vai niitä tahoja, joihin sisältyy pääomaa omistamaton ihmismassa. Yleinen ja yhtäläinen äänioikeus voi tuoda ajoittain valtaan väkivaltaa ja loputonta rahakasaa ihannoivia tyyppejä, sillä kaikkien suulaiden poliitikkojen päämaali ennen vaaleja on äänioikeuden käyttäjä. Valtava määrä rahaa ja tausta ovat sotkeutuneet toisiinsa tavalla, joka antaa muodon harjoitetulle politiikalle. Tavaroiden maailma roikkuu tyhjässä avaruudessa taloudellisen aparaatin varassa, jonka ovat paikalleen asentaneet vain vähän aikaa maailmaa hallinneet kauppiaat. 

Julmuus, johon syynä on voitonhimo, on rajaton, siksi se käy myös niiden kimppuun, jotka ovat olleet taitettuina jo pitkän aikaa. Hortoilijan sosiaaliset oikeudet voisivat kietoutua Euroopan unionin kansalaisuuteen laajemminkin, siksi ne pitäisikin kuulua hänen perusoikeuksiinsa Euroopassa. Se parantaisi hortoilijan asemaa kapitalismissa ja edistäisi eurooppalaisen identiteetin rakentamista sekä loisi rauhaa ja poliittista vakautta koko Eurooppaan. Se pakottaisi käyttämään hallitusten määräämät verot kansalaisten hyvinvointiin, eikä kansallisvaltioiden turhaan keskinäiseen pullisteluun. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Se parantaisi hortoilijan asemaa kapitalismissa ja edistäisi eurooppalaisen identiteetin rakentamista sekä loisi rauhaa ja poliittista vakautta koko Eurooppaan."

Vasemmistohortoilija ei huomaa olevansa itse hyväksikäytetty ns hyödyllinen idiootti internationaalisessa maailmanparannuksessaan. Avaa nyt silmäsi ja katso miten Euroopassa "vakaus" on tuonut työpaikkoja.

Käyttäjän KaiBackman kuva
Kai Backman

Se kaikki on kapitalismista johtuvaa, oli sitten Euroopan talous- ja rahaliitto olemassa tai ei, tämän pitäisi olla selvää. Säännöllisin väliajoin tulee nousu-ja laskukausia taloudessa. Euroopan unionin kohtalon kysymys on siinä, jatketaanko sen kehitystä liittovaltion suuntaan vai ei. Yksittäisen eurooppalaisen kannalta se ehkä olisi parempi vaihtoehto kuin purkaa euroalue. Ihmiskunnan on joka tapauksessa etsittävä ratkaisuja kaikkia ihmisiä maapallolla uhkaaviin kysymyksiin. Kirjoitus kuitenkin käsittelee toisia asioita otsikon "Euroopan unionin kansalaisuuteen voisivat kietoutua sosiaaliset oikeudet" mukaisesti. Monelle kelpaisi eurooppalainen identiteetti sellaisessa Euroopassa, jossa sodan uhka on merkittävästi vähentynyt. Korkean sivistyksen, kulttuurin, sosiaaliturvan ja hyvän yhtenäisen lainsäädännön olemassaolo Euroopassa voi koitua vielä koko maanosan ja siinä asuvien ihmisten pelastukseksi monessakin asiassa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Euroopan unionin kohtalon kysymys on siinä, jatketaanko sen kehitystä liittovaltion suuntaan vai ei."

Taidat elää vähän todellisuudesta irrallaan, ei ole mitään Euroopan kansalaisuutta eikä liittovaltiota koskaan tule, kyse on vain koska todellisuus tunnustetaan.

Toimituksen poiminnat