Kai Backman Hyväntahtoisuus kaikkia ihmisiä kohtaan on ehdoton velvollisuus.

Soutajana käytetty orja vastaa itse kaikista kuluista

 • Mikä palkkatyö tahansa suoritetaan, sillä elämän ja työn välissä ei ole vapaata rajalinjaa.
  Mikä palkkatyö tahansa suoritetaan, sillä elämän ja työn välissä ei ole vapaata rajalinjaa.
 • Yhteiskuntaan on rakennettava hyvää elämää lisääviä vapauden vyöhykkeitä.
  Yhteiskuntaan on rakennettava hyvää elämää lisääviä vapauden vyöhykkeitä.
 • Vain voittoa ajatteleva taho ei ole kiinnostunut käyttämänsä työvoiman alkuperästä tai kansallisuudesta.
  Vain voittoa ajatteleva taho ei ole kiinnostunut käyttämänsä työvoiman alkuperästä tai kansallisuudesta.
 • Planeetan yhteisten resurssien käyttö ei voi olla kapitalistien yksinomainen oikeus.
  Planeetan yhteisten resurssien käyttö ei voi olla kapitalistien yksinomainen oikeus.

Valtapolitiikassa ei ole suvaitsevaisia ihmisiä. Jokainen turvapaikanhakija, siirtolainen ja muu rajan ylittävä on hallituksen vastuulla, siten he nauttivat myös hallituksen varmistamaa suojaa ja turvaa. Rajattomasti kaikkialla samanaikaisesti toimiva kapitalismi saa työvoimansa liikkuvista ihmismassoista. Se kaikki perustuu suurten joukkojen kulkueisiin, loputtomasti liikkeellä oleviin aaltomaisiin muuttoliikkeisiin, jotka vuorovesien tavoin työntyvät tai vetäytyvät erilaisten vetovoimatekijöiden seurauksena. Vetovoiman aiheuttamaa liikettä kontrolloidaan, liikkeen yksittäisiä hahmoja alistetaan, nöyryytetään, rangaistaan ja pilkataan loputtomilla poliittisilla lausumilla ja virkamiesten yksittäisillä päätöksillä. Toisaalta muuttoliikkeessä olevia ihmisiä hoivataan samalla kun taivas, vesi ja maa on täynnä karkotettavia yksittäisiä ihmisiä. Heillä kaikilla ei tutkitusti ollut tarvetta olla rajan toisella puolella. 

Soutajana käytetty orja vastaa itse kaikista kuluista, matkan rasituksista, sairauksista ja raajojen murskaantumisista. Mikä palkkatyö tahansa suoritetaan, sillä elämän ja työn välissä ei ole vapaata rajalinjaa. Statuksella ei ole väliä, sillä halvan työvoiman on pakko alistua räikeästi hymyillen. Paremman elämän etsiminen liikkumalla ei voi olla rikos. Oleellista on ne olosuhteet, jossa työtä tehdään ja jonka seurauksena elämä saa muotonsa. Suuria määriä oikeudettomia soutajia tarkoittaa saamaa kuin uuden yhteiskunnan kansalaisten tulevat yleiset kansalaisoikeudet. Halvan työvoiman tarkasteleminen kustannuksia aiheuttavana liikkeenä on sumutusta, sillä liikkuvasta ihmisjoukosta puristetaan irti inhimillinen fyysinen voima, taito, tieto ja kaikkinainen hankittu kyky tehdä vaadittuja töitä. Työtä tekevän olemusta ohjataan hämärälle vyöhykkeelle, jossa se veistetään vähemmän oikeuksia ruumiissaan kantavan kansalaisen marmoriseen muotoon. Ihmistä on suojeltava kaikin keinoin.

Yhteiskuntaan on rakennettava hyvää elämää lisääviä vapauden vyöhykkeitä. Rajattoman tehokkaasti valmistettu kiiltävä airo ei ole minkään arvoinen, jos soutajaksi tehdyn työläisen olosuhteet ovat sietämättömät ja vahvasti kontrolloidut. Hyväntahtoinen ihminen kutoo soutajalle villahousut pohjoisen tuotantoalueen tappavaa kylmyyttä vastaan. Sääli on ylhäältä korkeuksista annettua sallittua tunteenilmausta, jonka alle on huolellisesti kätketty salattu pelko, itse joutua soutajan oikeudettomaan asemaan. Työtä tekevän on puolustettava liikkeeseen pyrkivää kansainvälistä työläistä kaikkialla. Muussa tapauksessa suuri osa ihmisistä on itse matkalla kapitalismin rannattomalla valtamerellä vailla mahdollisuutta rantautua hyvän elämän rantakaistaleelle. Planeetan yhteisten resurssien käyttö ei voi olla kapitalistien yksinomainen oikeus, sillä eivät he omista maapalloa eivätkä sen pinnalla elantoa etsiviä ihmisiä.

Vain voittoa ajatteleva taho ei ole kiinnostunut käyttämänsä työvoiman alkuperästä tai kansallisuudesta. Raha ei pysähdy rajalle kuten kontrolloidut ihmiset. Lisää kontrollia vaativat ne tahot, jotka eniten hyötyvät halvasta työvoimasta. Se mitä ihmisille tuotannossa tapahtuu, on poliittisesti paljon tärkeämpää kuin markkinoiden sekavat suhdanteet, jotka eivät milloinkaan muodosta kaunista symmetristä muotoa. Tuotannon olosuhteet ratkaisevat ihmisten viimeisen käden oikeudellisen aseman yhteisönsä jäsenenä ja kansalaisena. Ihmisiä koskeva käsitteistö on luotava sellaiseksi, että ihminen tulee esiin sen kaiken hämärän keskeltä. Maahanmuuttaja, siirtotyöläinen ja pakolainen ovat suurikokoisen kontrollin silmän ja poliittisen suun antamia käsitteitä, jotka sallivat kaikki puhtaan veitsen liikesarjat lihan irrottamiseksi ihmisruumiista. Sillä ihmisruumis rinnastuu kapitalisteille lihalliseksi koneeksi, jonka suoniston nesteiden painetta se pyrkii nostamaan lähelle räjähdyspistettä. Euroopan rajat ovat eläimen antiseptinen pinta, jossa kuollaan odotellen kaiken määrittävää palkkatyötä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat