Kai Backman Hyväntahtoisuus kaikkia ihmisiä kohtaan on ehdoton velvollisuus.

Kielto ruumiin politiikalle perustellaan henkilökohtaisella

  • Kielto ruumiin politiikalle perustellaan henkilökohtaisella.
    Kielto ruumiin politiikalle perustellaan henkilökohtaisella.
  • Ruumiin olemista ei täysin tunnusteta.
    Ruumiin olemista ei täysin tunnusteta.
  • Vallanpitäjien määräyksestä ruumiista tehdään kantajansa raskas elinikäinen taakka.
    Vallanpitäjien määräyksestä ruumiista tehdään kantajansa raskas elinikäinen taakka.

Päällekäyvä pyrkimys talousjärjestelmän ideologiseen siisteyteen on silkkaa kaikkialla samanaikaisesti läsnä olevaa voimapolitiikkaa ruumista vastaan. Voimakkaan kahelin hekuma purkautuu samastumalla puhtaisiin voittoihin huuhtoutuviin hahmoihin, joilla ei ole valkoisissa kalloissaan traumaattisia takertumia. Apunaan minään sulautunut yliminä, kauniisti kuvioitu elämä, rakastettava, ylivoimainen johtaja kaiken jatkeena sekä teräväreunaisen voiman käyttöoikeus. Hellämielisyydestä kauhun ja inhon väristyksiä kokeva tyyppi jolla on kirkkaat ja terävät aistit, joka on ruumiin kaikinpuoliseen käsittelyyn sopivilla välineillä varustettu, haluaa löytää jonkun vallitsevia arvoja rikkoneen ja rangaista surkimusta tarvittaessa kirvelevillä piiskaniskuilla. 

Piiskaniskujen juomut ruumiissa ovat tietynlaisia signaalitorvia yhteiskunnassa, jossa väkisin valitaan ansio ja omaisuus ruumiin sijaan. Ruumiin olemista ei täysin tunnusteta. Se on liian vulgaaria ja hankalaa, sitä on ikävä hahmottaa. Kielto ruumiin politiikalle perustellaan henkilökohtaisella. Ihmisruumis on täynnä henkilökohtaisia hiuksia, verta, lihaa sekä erityisesti kynsiä. Se on ensisijaisesti uusiutuva voimavara ja toissijaisesti inhimillinen konstruktio. Sen oleskelu julkisen järjenkäytön parketilla kielletään, sillä ruumis voi olla vain alistettu, raskaan työn piinaama, pakotettu prostituutiolle, ruhjottu lihallinen suojavaippa sotilaalle. Ruumis on kauhistuttavien poliittisten päätösten passiivinen kantaja ja poliittisten hyökkäyksien tapahtumapaikka. Vanha, surkean käyttökelvoton ruumis saa lahota jossakin perkiöllä.

Ruumis on epäsymmetrisen talouden rikki raastama, kaupallisesti valjastettu kudelma elävää älykästä ainetta. Vallanpitäjien määräyksestä ruumiista tehdään kantajansa raskas elinikäinen taakka. Vapautuakseen ruumis kurottautuu kohti julkista poliittista neuvonpitoa. Ruumiin täytyy kuulua julkisen järjen alueelle, sillä sen sopukoiden ja ulokkeiden traumaattiset arvet, koetut iskut, nälkä, kylmyys sekä nöyryytykset pyrkivät tuomaan esiin ruumiin oikeuden ja vapauden vaatimukset henkilökohtaisen alueen lähtökohdista ponnistaen. Epäonninen ruumis on pyramidien rakentamisen jälkeen nälkiintynyt ja väsynyt. On historiallisen ruumiin vuoro nauttia yhteiskunnan yleisiä vapauksia ja etuisuuksia vähintään samassa määrin, kuin kaikkein parasta ajattelua tuottava intelligentsija saa voiteita ja hunajaa onkaloonsa.

Hyvinvoivat ruumiit pystyvät tuottamaan intellektuellit ilman vapaaherraa ja vapaaherratarta. Lahoamaan tuomitusta ruumiista kumpuaa uusi älykäs sivistyneistö ilman tuskaa. Lukuisten ruumiiden joukko tarvitsee olemuksensa tulkiksi aluksi vain muutaman älykön, jotka näkevät poliittisen väylästön kulkureitit ruumiin hyvinvoinnin lisäämiseksi yhteiskunnassa. Ruumis nostetaan kaikkein parhaimman sivistyksen tason korokkeelle ikuiseksi kauniiksi ideaksi. Poliittinen järjestelmä, joka ei ota ruumiin kaikkia hienoja tuntemuksia huomioon on pelkkä veltoksi tulleen kahelin tämän päivän tekele. Vain ruumiilla on hienoviritteisesti värähtelevä siluetti.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat