Kai Backman Hyväntahtoisuus kaikkia ihmisiä kohtaan on ehdoton velvollisuus.

Ihminen heittää polttopullon asumiseen tarkoitettuun rakennukseen

  • Toinen ihminen heittää polttopullon asumiseen tarkoitettuun rakennukseen tuhotakseen sen tulella.
    Toinen ihminen heittää polttopullon asumiseen tarkoitettuun rakennukseen tuhotakseen sen tulella.
  • Ajatusten alle on sijoitettu toisia, pahoja ajatuksia, joiden päälle on siroteltu tomusokeria ja hunajaa.
    Ajatusten alle on sijoitettu toisia, pahoja ajatuksia, joiden päälle on siroteltu tomusokeria ja hunajaa.

Meidän aikanamme moni älykkö pohtii rasismin olemusta aivan kuin sitä ei muka tiedettäisi tarkalleen. Toinen ihminen heittää polttopullon asumiseen tarkoitettuun rakennukseen tuhotakseen sen tulella. Itsestäänselvyyttä pohditaan monin sanankääntein tyhjää kielellä haroen. ihmiset syyttävät toisiaan väkivaltaisiksi, lopulta todetaan, että kukaan ei ole tehnyt mitään pahaa, moitittavaa tekoa toista ihmistä vastaan. Ajatusten alle on sijoitettu toisia, pahoja ajatuksia, joiden päälle on siroteltu tomusokeria ja hunajaa. 

Kun halutaan pahaa jollekin kansanryhmälle,  heitä voidaan syyttää vaikkapa kannibalismista. Juutalainen ylhäinen nainen, Maria Eleasarin tytär, surmasi ja valmisti ravinnokseen poikavauvansa silloin kun roomalaiset piiritttivät Jerusalemia vuonna 70 jaa. Nainen paistoi lapsen ja söi siitä osan laittaen loput talteen. Piiritetyn ja nälänhädän lannistaman kaupungin moraalistaan loitontuneet ihmiset  saapuivat paikalla paistetun lihan ja rasvan tuoksun houkuttelemina. Silloin nainen kalsea katse silmissään tokaisi  ahnaille roistoille säästäneensä heille parhaaat palat. Sitten hän otti piilottamansa lapsen jäänteet näkyville ja kehoitti saalistajia syömään. 

Kaikenlaisia hirmutarinoita kerrottiin tästä Maria Eleasarin tyttäreen liittyvästä tapahtumasta vuosisatoja. Paljon myöhemmin 1200-luvulla kristityt maalikkosaarnaajat väittivät juutalaisten syövän kristittyjen lapsia. Roomalaiset tosin olivat aiemmin syyttäneet kannibalismista ja ihmisveren juomisesta kristittyjä. Juutalaisten ollessa diasporassa asenteet jyrkkenivät ja saattoivat heidät alttiiksi hirvittävälle väkivallalle. Pogromeissa on tuhottu juutalaisten koteja ja muuta omaisuutta, sekä murhattu  heitä miljoonittain  monissa eri paikoissa ja valtioissa. Kun ihmiset kokevat tulleensa yhteisönsä toimesta hylätyiksi,  he vastustavat ihmisarvonsa mitätöimistä kapinoimalla alistajiaan vastaan. 

Milloinka se Kreikka tekee sen vararikon? Siitähän puhuttiin uutisissa pari vuotta puolentuhannen uutislähetyksen verran.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

keke keskinen

"Kun halutaan pahaa jollekin kansanryhmälle, heitä voidaan syyttää vaikkapa kannibalismista."
Täh?

Mikko Mäkinen

Hyvä kirjoitus!

Toisaalta olen surullinen siitä miten alas jotkut suomalaiset ovat vajonneet tässä julkisessa keskustelussa. Toisaalta taas joku Rajat kiinni -kansanliikkeen FB-ryhmä on ehkä mahtavinta huumoria mihin olen törmännyt hetkeen. Tosin tahatonta sellaista ja 6000 suomalaista naurunalaiseksi asettavaa...

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Niin kauan kuin palavat vain asumiseen tarkoitetut talot, ollaan vielä voiton puolella. Toisaalta tyhjänä olevia taloja on poltettu Suomessa iät ja ajat, eikä niistä ole meteliä nostettu. Oulussakin torin rannan vanhat korttelit muistuttivat 80-luvulla Beirutia, suojeltaviksi suunnitellut talot paloivat yksi kerrallaan tahallaan sytytettyinä eikä siitä muut metelöineet kuin rakennushistorian suojelijat. Grynderit rakensivat uutta tilalle kun suojeltava ei ollut bisnesten tiellä.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Ruoka ei maistu. Kauhea huuto ja järkytys.

Terroristit tekevät polttopulloiskun. Ei reaktiota.

Käyttäjän KaiBackman kuva
Kai Backman

William L. Shirer kirjoittama "Kolmannen valtakunnan nousu ja tuho" kertoo totuuden siitä, mitä tapahtuu kun halutaan pahaa jollekin kansalle, kansanryhmälle, ylipäätään toisille ihmisille. Tarvitaan joku myytti, jolla voidaan saastuttaa orjuutettava, ryöstettävä ihmismassa. Kaksiosaisen kirjasarjan toisen osan viidennestä osasta lähtien voi lukea koko ihmiskunnan synkimmän luvun poliittisesta rikollisuudesta, jossa miljoonat ihmiset ryöstettiin ja murhattiin muodottoman pahuuden vallitessa. Aika ajoin hirvittävä rumuus vääntää ihmismielen-ja ruumiin mielipuoliseen asentoon, josta hän voi vapautua vain täydellisen perikadon kautta.

Toimituksen poiminnat