Tulevaisuuden kaunis suuryhtiö

Ympäristömme on täynnä hiljaista ja suuremmoista tekniikkaa. Yhä tehokkaamman tekniikan suunnittelemisesta ja käyttöön ottamisesta ei päätetä kansanäänestyksellä missään vaaleissa. Ilman riittävää määrää inhimillisen elämän symboleita ihminen on ilmaisukyvytön tehokkaiden aparaattien vyöhykkeellä.

Valtavalle määrälle ihmisiä annetaan tulevaisuudessa, uudelleen järjestyneessä, epäsymmetrisessä valtasysteemissä vain vähäinen mahdollisuus hyvään sivistykseen. Halutaan ruumiiltaan vankka mitään kyselemätön työvoimareservi, jolle ei anneta hyvää sosiaaliturvaa. Siihen kuuluvien henkilöiden ei tarvitse tietää mitään käsitteellisistä, korkeammista olettamuksista ja oivalluksista, sillä sellaisen elämyksen tuottaminen työvoimareserville julkisella opinahjolla ei ole tarkoituksenmukaista rujossa valtahierarkiassa. Riittää, kun he pystyvät kuluttamaan ihmisen yhä typerämmäksi tekeviä helposti hajoavia tavaroita, tuotteita ja esineitä, jotka ajan mittaan tulevat hyvin halvoiksi. Kaikkivaltiaat yhtiöt takaavat korkeamman tiedon kaikkein oudoimmille, mystisien piirteiden yksilöille, joiden tulevana tehtävänä on mitata sekä hallita työvoimareservejä yhtiöiden arvon ja tarpeiden mukaisesti.

Yhtiö pakottaa ihmisen olemuksen itsensä näköiseksi. Kovaksi, kylmäksi, tunteettomaksi, nimettömäksi, valoa voimakkaasti heijastavaksi teräslevyn kaltaiseksi persoonaksi, joka tekee aina mitä yhtiö häneltä kussakin tilanteessa edellyttää. Politiikassa objektiivinen totuus on joko kadoksissa tai katoamassa todellisuudesta. Siksi ne asiat tai seikat mitkä kulloinkin sopivat parhaiten kulloiseenkin tilanteeseen riippumatta siitä ovatko ne tosia vai eivät – jäävät tosiasioiksi. Eräässä todellisuudessa muuan nuorimies ammuttiin laillisesti kadulle kuoliaaksi rikollisena. Korttelipoliisina toiminut valkoinen hahmo oli päätellyt nähneensä tummaihoisessa 17-vuotiaassa tyypissä pirullisen roiston. Ihmisen pimeys koostuu kaikenlaisen valon puutteesta. Isähahmoihin perustuvissa yhtiöissä vaaditaan aina erilaisille auktoriteeteille normaalin ihmisen kehoon tai mieleen käyvää kurinpitomenettelyä. 

Vastaan haraavat professorit, dosentit, tohtorit ja muut opettajat saavat jättää toimensa ja askareensa. Heidän tilalleen alueellisen yhteisön sivistystoimen tarpeisiin tulee huonosti koulutettuja,  hyvin aivopestyjä uusia nupopäisiä sivistäjiä. Heillä on tarvittavan karkeat otteet alkeellisen sivistyksen istuttamiseksi seuraavaan sukupolveen. Heistä valmistuu aikanaan äärimmäisen luotettavia yhtiöiden kannattajia.  Korporatiivinen systeemi antaa yksituumaisen ansion yhtiön laatimilla perusteilla. Normaali ihminen ahdistuu kuoleentuneiden vallankäyttäjien edessä, sillä hän ei tiedä mistä häntä kulloinkin syytetään. Mikä on normaalin ihmisen tekemä rikos? Mikä tahansa vapaan ihmisen teko voi olla vakava rikos. Muutama sanottu tai kirjoitettu loistava sana, runo tai hyvin organisoitu mielenosoitus voi riittää pidätykseen ja väkivaltaan. 

Suuret peräkkäiset muutaman puolueen vaalivoitot ovat yhteisön rappion merkkejä, sillä ne heikentävät demokratian valtaa. Suurta vaikutusvaltaa haluavan puolueen on toivottava ennen kaikkea vastustajiensa menestystä. Normaali ihminen ei kerjää, matele tai mielistele. Hän on älykäs, tarkka, harkitsevainen, kärsivällinen sekä nopea toimessaan ja toimissaan. Hänen syvempi olemuksensa on ikuisesti turmeltumaton idea. Maximilian Kolbe pelasti toisen ihmisen hengen menemällä vapaaehtoisesti hänen puolestaan kauheaan kuolemaan.

KaiBackman
Helsinki

Olin Helsingin Vasemmiston piirihallituksen jäsenenä vuosina 2017 - 2019. Olin vuosia Vasemmistoklubin johtokunnan jäsenen. Toimin Vasemmistoliiton eläinpoliittisessa työryhmässä vuosina 2020 -2022 sekä puoluevaltuuston varajäsenenä. Olin kuntavaaleissa Vasemmistoliiton ehdokkaana 2021 Helsingissä. Näinä päivinä olen sitoutumaton kansalaisaktivisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu