Kai Backman Hyväntahtoisuus kaikkia ihmisiä kohtaan on ehdoton velvollisuus.

Röyhkeys normaaleja ihmisiä kohtaan kasvaa

  •  Levottomuuksien lisääntyessä pakottavia lakeja voi ilmaantua lisää.
    Levottomuuksien lisääntyessä pakottavia lakeja voi ilmaantua lisää.
  • Röyhkeys normaaleja ihmisiä kohtaan kasvaa.
    Röyhkeys normaaleja ihmisiä kohtaan kasvaa.

Linnan juhlat olisi ehkä syytä nykymuodossaan lopettaa. Sama sotaelokuva pyörii vuodesta toiseen televisiossa. Kauniisti asetetut ihmiset linnan juhlissa antavat vuosi vuodelta pintapuolisempia vastauksia toimittajien turhaakin turhempiin kysymyksiin. Kansa katsoo presidentin juhlia, mutta se itse ei juhli millään erityisellä tavalla. Pääkaupungin kaduilla on mellakkapoliiseja ja mielenosoittajia. Röyhkeys normaaleja ihmisiä kohtaan kasvaa aiheuttaen kasvavaa suuttumusta ja huolta tulevaisuudesta, jossa hohtaa kirkkaalla liekillä lopullisten yhtiöiden harvainvallan mahdollisuus.

Kaikkein parhaiten systeemissä menestyneiden tehtävä on kansalaisten palveleminen ja suojeleminen kaikin heidän käytettävissään olevin keinoin. Jos suomen parhaimmin esiin tulleet ihmiset eivät siihen pysty, he ovat silloin menettäneet mahdollisuutensa puhua koko kansakunnan suulla. Itsenäisyyspäivän pitäisi olla suuri kansanjuhla kaduilla ja toreilla. Pimeällä sateisella kadulla kuuluu viranomaisen kovaäänisestä lähtevä käsky, joka rajoittaa normaalin ihmisen vapaata tilaa kulkea haluamaansa suuntaan. Raivo  ihmisten kasvoilla ei ole teeskentelyä, sillä sen lähde on alkuperäisessä arkisessa todellisuudessa, joka ilmeisesti ei ole koskaan valtakunnassa juhlinnan kohteena. 

Tällä menolla tulevien itsenäisyyspäivien juhlien jälkeisenä aamuna uutisissa kerrotaan kadulle kuolleiden sekä vakavasti loukkaantuneiden ihmisten määrä. Pakkolait koskevat aina sitä kansanosaa, joka kaikkein eniten ponnistelee selviytyäkseen hengissä valtasuhteiden epäsymmetrisissä kuvioissa. Levottomuuksien lisääntyessä pakottavia lakeja voi ilmaantua lisää. Niiden sisällöstä ei voi olla mitään epäselvää käsitystä normaalille ihmiselle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Röyhkeys normaaleja ihmisiä kohtaan kasvaa aiheuttaen kasvavaa suuttumusta ja huolta tulevaisuudesta".

Ja tämä lause pätee mellakoiviin anarkisteihin paremmin kuin kehenkään muuhun.

Käyttäjän ollimax kuva
Olli Mäntyranta

Mitä ne 'normaalit' ihmiset ovat, ja millä tavalla heitä vastaan on nyt taas hyökätty?

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Kai, mietitkö enemmän sitä, miten valtiovalta voisi lopettaa itsenäisyyspäivän kerskakulutusjuhlan vai sitä, miten jokainen suomalainen saisi ostaa valtion piikkiin itsenäisyyspäivän aterian.

Itse kannatan jälkimmäistä.

Käyttäjän KaiBackman kuva
Kai Backman

Mirjami Parant,
itsenäisyyspäivä pitäisi olla yleinen kansanjuhla. Sen pitäisi näkyä kaduilla ja muissa julkisissa tiloissa juhlivina iloisina kansalaisina. Nykyinen itsenäisyyspäivän juhla on näytteille panoa, menneisyyden kankeisiin muotoihin sekä muuhun pokkurointiin ankuroitua elitismiä. Ylin valtiovalta voisi järjestää ulospäin suuntautuvan juhlimisen virallisen osuuden. Ateria valtion piikkiin on hyvä idea, mutta juhliminen pitäisi olla kaikkea muutakin. Kokonainen uusi sukupolvi täytyisi kasvattaa juhlimaan itsenäisyyspäivää nimenomaan koko kansan juhlana. Se olisi hyvä kansaa yhdistävä juhlatapahtuma näin Euroopan unionin aikana.

Käyttäjän paiviruippo kuva
Päivi Ruippo

Raha- ja valtaeliitit ovat nyt ja aina olleet vastuussa kaikista suurista ongelmista niin maailmalla kuin Suomessakin.

He luovat kriisejä, lamoja, työttömyyttä, eriarvoisuutta, kaaosta, sotia ja kaiken maailman ongelmia vakavine seurauksineen, koska vain sillä tavoin he voivat turvata ja kasvattaa omia etujaan, varallisuuksiaan ja etuoikeuksiaan.

-----------------

Valtaapitävien, rahaeliittien ja maiden “sivistyneistön” ykköstehtävä on luoda ristiriitoja ja vastakkainasetteluja kansan eri osien välille, eri ihmisryhmien välille.

Ihmisiä hallitaan ristiriidoilla. Jos luokkaristiriita ei ole tarpeeksi aktiivinen, niin luodaan ja nostetaan esille muita ristiriitoja.

Kun tavallinen kansa, ihmiset ja eri ryhmät ovat toistensa ja läheistensä kurkuissa kiinni, kuten toivotaankin, niin valtaapitävät saavat olla rauhassa. Viha ei kohdistu heihin, vaan sijaiskärsijöihin.

Vallanpitäjät saavat haluamansa ja tarvitsemansa huomion ja saavat juonia taas rauhassa maan ja kansalaisten pään menoksi sekä parantaa omia asemiaan ja etuoikeuksiaan niin taloudellisesti kuin muutenkin.

Tätä tehdään mm. erilaisilla tulonsiirroilla ja verohelpotuksilla hyväosaisille vuosikymmenestä toiseen ja tämä kaikki laitetaan kansalaisten maksettavaksi monenmoisina leikkauksina ja sellaisten verojen korottamisina, jotka koskevat tavis-kansaa. Tätä samaa kuviota toistetaan vuosikymmenestä toiseen.

-----------------

Veroja maksetaan siksi, että niillä yhteiskunta hoitaa julkiset velvoitteensa kunnolla (terveydenhoito, koulutus, ympäristö, sosiaalipalvelut, turvallisuus, liikenne, oikeuslaitos, kirjastot, asuminen, muu infrastruktuuri, jne.).

Emme maksa veroja siksi, että valtaeliitit jakavat niitä tulonsiirtoina jo entisestään vauraille ihmisille, yrityksille ja muille ökytahoille.

Valtionvelka on siirrettyä verotusta.

Valtionvelka on veronsiirtoa eli on annettu varakkaille, ökyille ja firmoille verohelpotuksia.

Kerätyt verot ja valtion = kansan omaisuus on tarkoitettu jokaisen suomalaisen hyvinvointiin, ei raha- ja valtaeliittien luksuselämien ylläpidon maksimointiin.

Kotitalouksien suurituloisin osa maksaa tuloistaan välillisiä veroja vain noin 8 %. Keskituloisilla osuus on 13 % ja pienituloisin osa 17 %, eli kaksinkertaisesti suurituloisiin verrattuna. Tämä yhtenä esimerkkinä “oikeudenmukaisesta” verotuksesta.

Oikeudenmukaisuuden tunteminen on yhteydessä ihmisten jaksamiseen ja selviytymiseen elämässä.

-----------------

Viha, väkivalta, rasismi ja muu syrjintä saavat polttoaineensa taloudellisesta eriarvoisuudesta, epäoikeudenmukaisuudesta ja vääryydestä.

Näitä asioita luovat valta- ja rahaeliitit tietoisesti.

-----------------

Pakolaiset ja maahanmuuttajat ovat valta- ja rahaeliiteille vain uutta hyväksikäyttömateriaalia kartuttaa varallisuuttaan, etujaan ja etuoikeuksiaan.

Pakolaiset ja maahanmuuttajat ovat vallanpitäjille myös hyväksikäytettävä suojakilpi kansan vihaa kohtaan.

Rasismi ja kaikki muukin syrjintä sopii hyvin raha- ja valtaeliittien tarkoitusperiin ja päämääriin.

-----------------

Lamat, kriisit ja sodat syntyvät aina valta- ja rahaeliittien tekemisistä, jotka ovat aivan tietoisia ja tarkoituksellisia.

Kriisit ovat aina valta- ja rahaeliittien manipuloimia aikaansaannoksia ja luomuksia.

-----------------

He eivät itse kuitenkaan kärsi näistä karmeuksista, vaan kärsijöinä ja kaiken maksajina ovat aina kansalaiset.

Koskaan heitä ei saada vastuuseen mistään tekemästään vääryydestä, ainakaan Suomessa ja hyvin vähän muuallakin.

Vääryyksien tekeminen vain jatkuu vuosikymmenestä toiseen ja kansalaiset kärsivät, sairastuvat vakavasti ja kuolevat ennenaikaisesti heidän tekojensa takia.

-----------------

Raha- ja valtaeliitit ovat erittäin hyvin organisoituneita.

-----------------

Sodatkin ovat aina ja ainoastaan organisoitua murhaamista.

Valta- ja rahaeliitit laittavat kansalaiset tappamaan toisia kansalaisia.

Miksi osallistuisit eliittien organisoimaan murhaamiseen?

Tappakoot eliitit toisiaan sen sijaan.

-----------------

Kansalaisille tulee kertoa, ketkä ovat oikeasti lamojen, kriisien ja sotien syntymisen aiheuttajia, luojia ja masinoijia.

Kansalaisten tulee oppia purkamaan täysin oikeutettu viha oikeaan kohteeseen eli raha- ja valtaeliitteihin, jotka ovat vastuussa lähes kaikista suurista ongelmista yhteiskunnassa.

-----------------

Valta- ja rahaeliittien tulisi myös korvata heidän luomiensa ongelmien ja kriisien kaikki kustannukset ja seuraukset yksittäisille ihmisille sekä maille, joita asiat koskettavat.

-----------------

Mitä oikeudenmukaisempi yhteiskunta on ja mitä pienemmät varallisuuserot ovat, niin sitä vähemmän yhteiskunnassa on kaikkien lajien väkivaltaa ja rikollisuutta, rasismista raiskauksiin ja perheväkivallasta ryöstöihin.

Raha- ja valtaeliitit kavahtavat oikeudenmukaista ja taloudellisesti tasa-arvoista yhteiskuntaa. Se ei palvele heidän etujaan, vaan tekisi lopun heidän loiselämistään ja 24/7 keinottelustaan.

Käyttäjän KaiBackman kuva
Kai Backman

Päivi Ruippo, kiitos pitkästa kommentistasi, jossa on mainittu monia tärkeitä asioita. Olen aika monessa mainitsemassasi asiassa kanssasi samaa mieltä.

Yhteiskunnallisissa kriisitilanteissa, erityisen sekavissa ja kuohuvissa olosuhteissa voi ilmestyä kuin tyhjästä vahva hahmo, poliittinen suunta tai joku muu yleinen mielipide, joka antaa laillisia tai muutoin luvallisia viholliskuvia. Silloin yhteiskunnallisia nöyryytyksiä kokeneet yksinäiset ihmispolot saavat vapaasti purkaa raivoaan osoitettuun suuntaan. Suurtyöttömyys on pysyvää nykyisissä olosuhteissa, joissa yhtiöt ovat nousseet valtion rinnalle tasavertaisina päättäjinä. Sen seurauksena kansalaisjärjestöt menettävät vaikutusvaltaansa. Yhtiöille markkinat ovat kaikkialla aineellisessa ja aineettomassa kaikkeudessa. Valtio on fyysisten rajojensa saartama.

Velkaantunut ihmismassa muuttuu arvaamattomaksi ja hahmottomaksi. Se vaihtaa koko ajan poliittista kantaansa ikään kuin se arvonalennuksen koettuaan ei tietäisi paikkaansa yhteiskunnassa. Hetkessä ihmismassa on toista mieltä yhteiskunnan suunnasta kuin toisena hetkenä. Kauppiaiden yksinäisiksi tekemät velkaiset ihmispolot hakevat ihmismassaa johtavan eliitin kylmästä kylkiluusta isällistä turvaa. Aatteen puhtautta, lojaalisuutta massaan, kuuluminen johonkin samaan ja yhdenmukaiseen tekee ihmisistä emotionaalisesti riippuvaisia näkökentässä olevista johtajista.

Jos demokratiassa valtaapitävällä ideologialla ei ole vahvoja vaihtoehtoja kilpailemassa vallasta on liberaalidemokratia suuressa luhistumisen vaarassa. Sen seurauksena poliittiset puolueet saattavat menettää kansalaisten silmissä kaiken arvostuksen vaikeiden yhteiskunnallisten tilanteiden ratkaisijoina. Tilalle voivat tulla irrationaaliset massaliikkeet yläluokan hiljaisella hyväksynnällä varustettuna. Vaarallisin ihmistyyppi on myötätuntoon kykenemättön hymyilevä ihminen. Irrationaalisten voimien vapaaksi päästäminen on vaarallista.

Politiikassa sadistiset ihmiset voivat olla hyvin suosittuja, vaikka heidän pahat aikeensa ja julmuutensa olisivat avoimesti esillä kaikkien nähtävillä. Saalistajan suhde saaliiseen on selvä. Saaliin osana on kokonaan tuhoutua saalistajan elimistössä.

Julkisen talouden leikkauspolitiikka on pelkkää ideologiaa, jolla raivataan tilaa yksityiselle pääomalle ja sen markkinaehtoiselle käyttämiselle. Tästä seuraa, että mikä tahansa asia on jatkossa markkinatalouden tuote. Tuote on siis yhtä hyvin kansalainen, työtön, pakolainen, vanhus, kuin mikä tahansa muu asia. Tuotteistettu kansalainen on vapaa valitsemaan tuotteita. Hän on sosiaalisesti ja kulttuurillisesti rakentunut velkaantunut kuluttaja. Tähän ideologiaan sopivat mainiosti veronalennukset ja julkisen talouden kuristaminen henkihieveriin. Siten julkista omaisuutta merkitsevät objektit katoavat maisemasta, joten on turha tulevaisuudessa etsiä yhteiskunnasta julkista postia, peruskoulua, rautateitä, päiväkotia, sairaalaa tai muuta sellaista. Tuloerojen raju kasvu tuottaa todella pienen yläluokan - uudesti hahmottuneet mahtavat ylimykset. Muut ihmiset ovat pelkästään heidän yhtiöidensä asiakkaita. Kalliit ja tehokkaat aseet partioivat sisäisesti heikentyneen yhteiskunnan kalvomaisen pinnan ääriviivalla.

Leikkauspolitiikka tarkoittaa elävän yhteiskunnallisen raajan poistamista. Poistettu raaja korvataan yksityisen pääoman tuottamalla kaupallisella proteesilla. Lopulta yhteiskuntaruumiin sisällä avautuu painajaismainen näkymä turvonneisiin ihmismassoihin, joita säätelemätön markkinatalous muokkaa haluamallaan tavalla. Tehokas kauppias kuvaa ihmistä ilman näkyviä silmiä, korvia ja hiuksia - ylikorostetut huulet tarkentavat kauppiaan tarkoitusperiä. Ihmisolento halutaan kuvata sellaiseksi tunteettomaksi järjestelmäksi, johon voidaan lisätä kauppiaan myymiä keinojäseniä, esineitä ja muita tuotteita kiihtyvällä vauhdilla. Verohelpotukset suuryhtiölle ja miljonääreille ovat toistuva merkki talouden taantuman muuttumisesta lamaksi. Mutta heillä kaikilla on varaa riskisijoituksiin, osinkoihin ja joutavaan kerskakulutukseen.Tuottavaa työtä tekevät joutuvat maksamaan sen kaiken muodossa tai toisessa takaisin vähän myöhemmin. Vain kotitaloudet ja yksityiset ihmiset joutuvat vastaamaan velasta, sodasta ja kaikesta, mitä maailmassa pannaan tapahtumaan.

Sivilisaation säilyminen korkealla sivistyksellisellä tasolla edellyttää sen seikan ymmärtämistä, että maapalloa asustaa tällä hetkellä vain yksi ja sama ihminen, jonka pelastumisesta massatuholta tai peräti sukupuutolta tulevista suurisuuntaisista muutoksista on politiikan ensimmäinen asia ja tehtävä. Sitä tehtävää eivät voi menestyksellisesti tehdä yksityiset suuryhtiöt tai muut kauppiaat, joiden toimintaa ohjaa viimeisessä kädessä vain aineellisen pääoman jatkuva kasvattaminen mistään seurauksista piittaamatta. Kaikkina aikoina yhteiskuntaa täytyy vahvistaa voimakkailla elvyttävillä toimilla, joiden tarkoitus on suojella ihmistä kaikelta pahalta.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

En tiedä miten Helsingissä pitäisi itsenäisyyspäivää juhlia mutta täällä kehä kolmosen ulkopuolella sitä juhlitaan olemalla perheen kesken, syödään kansallista ruokaa, nautitaan runsaasta tv elokuvien tarjonnasta ja sytytetään illalla kynttilät. Siinäpä se. Tänä vuonna Jyväskylässä olisi ollut vieläpä tarjolla itsenäisyyspäivän sotilasparaati, lentonäytös ja ilmainen juhla Pavilijiongin messukeskuksessa mutten viittinyt mennä. No mutta ei se haittaa vaikka ensivuonna se paraati on jossain muuala. Ja jos jokavuosi pyörivä sama tuntemton harmittaa niin Akulouhuniemeltä on tulossa kahdenvuodenpäästä ensi-ilta elokuvan jo toiselle uusinta versiolle (edellinen uusinta versio vaikutti sutaistulta ja tennäiseltä).

Käyttäjän KaiBackman kuva
Kai Backman

Daniel Malinen, sinulla on hyvä ja yksilöllinen tapa viettää itsenäisyyspäivää. Toivoisin kuitenkin, että itsenäisyyspäivän yleinen menttaliteetti muuttuisi kansanomaisemmaksi, iloisemmaksi, vapaammaksi. Kulttuuritarjonta voisi olla monipuolisempaa kotimaista tuotantoa, kuin aina vaan sitä sotaa ja sen loputonta tulkintaa. Olisi mukava nauttia koko suomalaisen kulttuurin lapileikkaus vaikkapa läpi vuorokauden kestävällä tarjonnalla juuri itsenäisyyspäivänä. Juhliminen voisi jatkua iloisissa merkeissä läpi koko yön ulkona eri paikoissa erilaisissa tapahtumissa kierellen, vaikkapa koko perheen voimalla tai ystävien kanssa. Ja juhlat voisivat kestää kaksi kokonaista päivää, joista toinen olisi palkallinen vapaapäivä.

Toimituksen poiminnat