Kai Backman Hyväntahtoisuus kaikkia ihmisiä kohtaan on ehdoton velvollisuus.

Mielenosoitus ei ole vallankumousyritys

  • Poliittiset Iskulauseet ja propaganda ovat valtaan pyrkivien puolueiden kylmiä suunvuoroja.
    Poliittiset Iskulauseet ja propaganda ovat valtaan pyrkivien puolueiden kylmiä suunvuoroja.
  • Poliitikoiden ei valtaanpääsyn jälkeen tarvitse olla kiinnostuneita ihmismassasta moneen vuoteen.
    Poliitikoiden ei valtaanpääsyn jälkeen tarvitse olla kiinnostuneita ihmismassasta moneen vuoteen.
  • Ristiriita turmeltuisi hetken keston pitkittyessä  yhdensuuntaisten linjojen leikkauspisteessä horisontissa.
    Ristiriita turmeltuisi hetken keston pitkittyessä yhdensuuntaisten linjojen leikkauspisteessä horisontissa.

Mielenosoitus on ihmisjoukon persoonallinen  pyyntö  hallitusvallalle puuttua johonkin epäkohtaan. Jos sen tarkoitus olisi jokin muu olisi kyseessä vallankumousyritys.  Siksi mielenosoittajat ovat aina uskollisia lailliselle esivallalle.  Aivoelin,  käsi ja jalka tottelevat järjen ääntä, sillä ne tietävät olevansa järjestelmän sisäpuolella. Kävelevä ihminen on liikkeessä jonkin alkuperäisen syyn voimasta.  Vain syntymätyperä kävelee turhan takia sadaakseen päällensä pelkkää vihaa.

Moni kävelevä kansalainen on huolien runtelema rutiköyhä ihminen. Onnesta erillisen ihmisen huutoja ei yleensä paljon kuunnella.  Kohtaamista toiseuden kanssa helpottaa sen lyhyt ajallinen kesto.  Ristiriita turmeltuisi hetken keston pitkittyessä  yhdensuuntaisten linjojen leikkauspisteessä horisontissa.

Poliittiset Iskulauseet ja populistinen propaganda ovat valtaan pyrkivien puolueiden kylmiä suunvuoroja, joilla muotoillaan ihmismassoja yhteensopiviksi siihen ahtaaseen yhteiskunnalliseen aukkoon, johon vallan kovettama tappi isketään poliittisen taistelun voittaneiden toimesta heidän päästyään valtaan.  Vallanpitäjien ei tämän iskun jälkeen tarvitse olla kiinnostuneita ihmismassasta moneen vuoteen.  Johtavilla uusilla poliitikoilla on hyvää aikaa vakiinnuttaa valtansa valtakunnan keskushermostossa, luustossa, jänteissä, sisäelimissä sekä erilaisten yhteiskunnalle elintärkeiden virtausten lähteissä.  Sellaisia vallankäyttäjiä ei voida syyttää mistään. Päinvastoin, he ovat useimpien ihmisten mielestä arvostettavia, kunnioitettavia merkkihenkilöitä.  

Mutta vallanpitäjien oikea käsi näyttäytyy monelle kansalaiselle kylmänä ja kuivettuneena toimeenpanovallan välikappaleena. Järjestystä ylläpitävän viranomaisen vyössä on vaarallisen ihmisen käsittelyyn suunniteltuja välineitä.  

Toiselle arvoton ihminen on hajonnut ja lahonnut. Hän on pelkkää pahanhajuista ilmaa, joka leviää kuin kaasu täyttäen koko upean bulevardin.  Hänen suunsa on kuivunutta saastaa, josta pilkistää ilkeät puheet ja kiukkuinen kitalaki. Ihmiskunnan historiassa ei ole koskaan ollut tilannetta, jossa ihmiset olisivat tulleet keskenään toimeen aineellisten ja muiden etujen ollessa erisuuntaiset. Missä ihmiset kokoontuvatkin, siellä syntyy aina  tavalla tai toisella väkivaltaisia sivuvirtauksia, jotka saastuttavat alkuperäisen ihanteellisen aatevirran. Tämä johtuu ihmismassan ilkeämielisyydestä ja lapsellisuudesta.  

Odottelevan mielenosoittajan toiminnan mielekkyys on siinä, että odotellessa tilanne koko ajan kehittyy. Mielenosoittaja ei siis ole jouten vaan aktiivisessa toiminnassa. Häntä on turha haukkua löyhäpuntiksi, väkivaltaiseksi mielipuoleksi tai muuksi sellaiseksi häiriköksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat