Kai Backman Hyväntahtoisuus kaikkia ihmisiä kohtaan on ehdoton velvollisuus.

Kolme viisasta työtöntä miestä lähtee etsimään uutta kuningasta

 • Kun kalalokki on löytänyt jotakin syötävää, se huutaa löytönsä julki lajitovereilleen.
  Kun kalalokki on löytänyt jotakin syötävää, se huutaa löytönsä julki lajitovereilleen.
 • ihminen on yrittänyt tehdä automaattiin sytyttimen liekillä aukon saadakseen himoitsemansa tuotteet ilman maksua.
  ihminen on yrittänyt tehdä automaattiin sytyttimen liekillä aukon saadakseen himoitsemansa tuotteet ilman maksua.
 • Omistamiseen yhtyy voimakas tarve saada koko ajan enemmän.
  Omistamiseen yhtyy voimakas tarve saada koko ajan enemmän.

Jos haluamme tehdä jotakin järkevää, niin se on helppoa. Etsikäämme juotavaa ja syötävää. Sitten voimme taivaltaa johonkin suuntaan. Perille päästyämme kyhätkäämme suojaksemme tuulen kestävä maja veden äärelle. Sillä hyvästä paikasta ei kannata lähteä enää pois milloinkaan. Jos vielä jää aikaa jäljelle, voimme vähän yrittää nauraa kaikelle menneelle.

Korkean teknologian keinoin valmistettu ihmisten ruokintaan tarkoitettu automaatti sijaitsee rautateiden risteyspisteessä.  Se sisältää limsaa, karkkia, suklaata ja nystyröityjä kumeja. Joku aito ihminen on yrittänyt tehdä automaattiin sytyttimen liekillä aukon saadakseen himoitsemansa tuotteet ilman  maksua. Herkkuihin pääsee käsiksi älypuhelimella. Osa suomalaisista näkee nälkää, osa on vailla vakituista kotia, osa kuolee ennenaikaisesti köyhyyteen, sillä sosiaaliturva on rakennettu hyväosaisten etua silmällä pitäen. Monet eivät enää muutenkaan halua olla yhteiskunnan kanssa missään tekemisissä. Sosiaaliturvan minimin alikäyttö on totuus, josta poliitikot eivät halua puhua mitään. Mielummin poliitikot puhuvat toimeentulotuen väärinkäyttäjistä. Hyvin tiedetään, että poliitikot vihaavat köyhiä - aivan erityisesti ryysyköyhiä.   

Vaihtolämpöinen sisilisko oleilee mielellään auringonpaisteessa. Hätätilanteessa se pystyy irrottamaan häntänsä päästäkseen karkuun saalistajalta. Hännässä on kuitenkin liskon vararavinto, joten hännän menettäminen voi olla kohtalokasta. 

Uusi tähti on syttynyt jonnekin aika-avaruuden pisteeseen. Siksi kolme viisasta kapitalistisen maailman työtöntä miestä lähtee etsimään uutta kuningasta osoittaakseen hänelle kunnioitusta.   Erään tulkinnan mukaan ihminen myrkyttää itsensä huumeilla ja muilla myrkyillä, sillä hän luulee itsellään olevan niin paljon elinvoimaa, että  pystyy  tekemään sen kuolematta.  Silloin ihmisen ydintieto todellisesta ulkomaailmasta ja  ajattelun tuottamasta todellisuudesta menevät sekaisin.  Omistamiseen yhtyy voimakas tarve saada koko ajan enemmän. Minä haluaa jatkuvasti enemmän, sillä haluamisen voi aina korvata uudella haluamisella. Siten minä pysyy aina pintapuolisesti tyytyväisenä.  

Elämä odottaa vain auringonnousua ja kaiken virvoittavaa vettä voidakseen kasvaa ja kehittyä täydelliseen muotoonsa.  Kun alkuperäinen ja aito luolaihminen lähti aamulla pyydystämään mammuttia, hän kohtasi luolasta ulos astuessaan raikkaan ilman ja kirkkaan auringonvalon. Luolamies ei pessyt hampaitaan, ei ajanut partaansa tai kammannut vahvaa karvoitustaan mistään kohtaan. Kun nykyihminen lähtee töihinsä kiusattavaksi ja tuupittavaksi, hänen kiiltävästä pellistä ja lasista valmistetun asuntonsa yllä lepää sellainen saastepilvi, ettei sitä läpäise millään taajuudella etenevä valoaalto.  Auton rakenne jäljittelee elävän olennon ilmiasua. Siksi sinistä  kaasua ulos suoltava pakoputki on auton perässä. 

Kun kalalokki on löytänyt jotakin syötävää, se huutaa löytönsä julki lajitovereilleen.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat