Kai Backman Hyväntahtoisuus kaikkia ihmisiä kohtaan on ehdoton velvollisuus.

Valmiiksi allekirjoitettu velkakirja

  • Maapallo muodostui 4,7 miljardia vuotta sitten vähäisestä määrästä avaruuspölyä.
    Maapallo muodostui 4,7 miljardia vuotta sitten vähäisestä määrästä avaruuspölyä.
  • Miestä kutsuttiin uhkapelureiden keskuudeksi Hatuksi, sekä hänet tiedettiin väkivaltaiseksi narsistiksi.
    Miestä kutsuttiin uhkapelureiden keskuudeksi Hatuksi, sekä hänet tiedettiin väkivaltaiseksi narsistiksi.
  • Voittaja otti puukon pöydältä ja leikkasi pelin hävinneeltä Hatulta molemmat silmäluomet irti.
    Voittaja otti puukon pöydältä ja leikkasi pelin hävinneeltä Hatulta molemmat silmäluomet irti.

Prologi

Maapallo muodostui 4,7 miljardia vuotta sitten vähäisestä määrästä avaruuspölyä painovoiman vaikutuksesta. Vielä pieni hetki sitten ihmiskuntaa ei ollut olemassa. Kului miljardeja vuosia hiljaisuudessa. Sitten muutamassa kymmenessä tuhannessa vuodessa nykyihminen ilmaantui kaiken muun elämän keskelle tappamaan, runtelemaan ja saastuttamaan kaiken elonkehällä kohtaamansa.  Ja pienen hetken mielettömästi riehuttuaan ihmiskunta on hävinnyt Maapallolta minkään tahon siitä piittaamatta. 13,8 miljardia vuotta vanha ja liki tyhjä universumi jatkaa vain  laajenemistaan kunnes sekin kohtaa olemisensa rajat. Politiikka on ihmisen harjoittamaa mieletöntä hulluutta. Poliitikot voivat ajaa mitä tahansa asiaa menestyäkseen, sekä saadakseen valtaa ja rahaa. Yleensä poliitikot käyvät niiden kimppuun, jotka eivät pysty itseään puolustamaan ja mielistelevät niitä tahoja, joita eivät pysty tuhoamaan. Valtaan käsiksi päässyt mikä tahansa poliittinen taho rakentaa sellaisen ilmapiirin yhteiskuntaan, että sen ideologia voidaan mukamas perustella yleisellä kaikkien kansalaisten hyvinvoinnilla.

Uhkapelurit

Herraseurue istuu yksityisasunnossa pelaamassa korttia. Tarjolla on myös alkoholijuomia, huumeita ja naisseuraa. Mitä enemmän herrat pelasivat ja joivat, sen enemmän he juopuivat, sekä viinasta, että pelaamisesta. Myös käytetyt panokset kasvoivat arveluttavalla tavalla. Tupakansavu oli huoneessa sakeaa ja puheensorina oli muuttunut suoranaiseksi huudoksi. Eräs miehistä lyö potin nokkiin ja toinen lyö takaisin. Edellinen voitti pelin, jossa panoksena oli rahaa 25 000 euroa. Hävinneeltä loppuivat rahat ja hän oli aivan varaton. Kello oli neljä aamuyöllä - Anna 500 euroa potista, jotta saan edes taksin saatana, kiroaa hävinnyt. Syntyy jäätävä hiljaisuus, jonka rikkoo voittajan tilannetta hallinoiva harkittu ääni. - Tässä on 50 euroa, mutta älä tule koskaan takaisin. Mies lähtee pelipöydän äärestä ja rappuun johtava ovi kolahtaa pahaenteisesti. Seuraa hetken hiljaisuus, kunnes peliä taas jatketaan. 

Neljällä pelaajalla on hyvät kortit, mutta kaksi heistä luopuu pelistä. Kaksi jäljelle jäänyttä pelaajaa nokittavat vuoron perään, kunnes potissa oli 75 000 euron edestä rahaa, arvopapereita ja muuta omaisuutta. Tunnelma on tiivis ja jännittynyt, eikä kukaan uskalla mennä kuselle. Se tulkittaisiin petosyritykseksi koko pelaajayhteisöä kohtaan. - Potti nokkiin, sanoo tuimakatseinen pelaaja, jolla on liian kireät housut jalassa ja päässä vanha ja kaiken nähnyt nahkahattu. Miestä kutsuttiin uhkapelureiden keskuudessa Hatuksi.  Hänet tiedettiin väkivaltaiseksi narsistiksi, jolla oli taito manipuloida taitavalla puheella muita. Hattu luotti röyhkeyteensä ja väkivaltaisuuteensa. Näitä ominaisuuksia hän saattaisi nyt tarvita, sillä Hatulla oli olosuhteisiin nähden vain kohtuullinen peli käsissään. - Katson, sanoo vastapelaaja äänellä, joka Hatun mielestä kuulosti samalta kuin villiintyneen kansanjoukon antama tuomio. Hattu hävisi pelin. Kaivaessaan salaista piilotaskuaan maksaakseen osan panoksestaan valmiiksi allekirjoitetulla velkakirjalla, hän velkakirjan sijasta nosti vahingossa puukon taskustaan. Puukon hän oli ottanut mukaansa lähtiessään kodistaan, ikään kuin varmuuden vuoksi, vaikka tiesi sangen hyvin uhkapelin sanomattoman säännön: ei aseita pelitilaan. Kaikki katsoivat uhkaavina Hattua. Hän tiesi, ettei mitään ollut tehtävissä. Hattu pudotti lompakkonsa ja puukonsa pöydällä lojuvan rahakasan ja muun omaisuusröyhkiön päälle. Se oli teko, joka pelasti hänen henkensä. Voittaja otti puukon pöydältä ja muiden pitäessä Hattua kiinni jaloista ja käsistä, hän leikkasi tältä puukolla molemmat silmäluomet irti. Sen jälkeen he heittivät Hatun neljännen kerroksen parvekkeelta alas ja jatkoivat peliään kuin mitään ei olisi tapahtunut. Hattu selvisi pudotuksesta hengissä, saaden kuitenkin pahoja vammoja eri puolille kehoaan. Myöhemmin hänestä tuli sokea, eikä hän enää voinut jatkaa uhkapelurina.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat