Kai Backman Hyväntahtoisuus kaikkia ihmisiä kohtaan on ehdoton velvollisuus.

Vain yksi mielenosoittaja on jurrissa

  • Työkansansanomat vai Tiedonantaja? Kumpi voittaa, taistelu on kova.
    Työkansansanomat vai Tiedonantaja? Kumpi voittaa, taistelu on kova.
  • Pitäkää paikkanne, tänään valta on meidän.
    Pitäkää paikkanne, tänään valta on meidän.
  • Silminnäkijän raportti eräästä mielenosoituksesta, joka pidettiin kauan aikaa sitten eduskuntatalon edessä.
    Silminnäkijän raportti eräästä mielenosoituksesta, joka pidettiin kauan aikaa sitten eduskuntatalon edessä.

 

 Silminnäkijän raportti eräästä mielenosoituksesta, joka pidettiin kauan aikaa sitten eduskuntatalon edessä.

  Tänään ovat työttömät hyvin vihaisia, vaikka he saavat ilmaista hernekeittoa ja näkkileipää. Sillä on työttömien mielenosoitus eduskuntatalon edessä. Paikalla riitelee kaksi kommunistista lehteä. Otan molemmat lehdet. Lisäksi allekirjoitan adressin: asbesti tappaa. Kyllä huomaa, että paikalla on pitkäaikaistyöttömiä. He ovat kiihkeitä ja jotenkin syrjäytyneen oloisia. Keltapuseroinen mies huutaa: " Pitäkää paikanne, tänään valta on meidän, älkää ottako käskyjä vastaan muilta kuin minulta ja muilta johtajilta. " Kansanedustaja Jouko Jääskeläinen ( kd. ) puhuu nykyisestä kestämättömästä tilanteesta ja hyvän maailman ihanteesta. Yrjö Hakanen  ( skp. ) antaa minulle jonkun lapun. Kansanedustaja Mikko Kuoppa ( vas. ) tuossa kävelee ja myhäilee. Erään julisteenkantajan käsi puutuu, kantaja haluaa ilmeisesti hernekeittoa, koska huutaa paikalle varavoimia. 

  Työkansansanomat vai Tiedonantaja? Kumpi voittaa, taistelu on kova. Vain yksi mielenosoittaja on jurrissa. Päättäjät, lopettakaa nuoleskelu ja kuunnelkaa, työttömällä on asiaa. Juontaja sanoo: "Kaikki saa puhua mitä haluaa, toivottavasti on asiaa." Keltapuseroinen mies yrittää saada kahta työtöntä kantamaan julistetta sillä perusteella, että he ovat saaneet jo hernekeittoa. Työttömät vetoavat siihen, että ei ennenkään olla tehty täydellä vatsalla töitä. Keltapuseroista miestä harmittaa silmin nähden. Hän varmaankin luulee olevansa kaaderi. Kansanedustaja Anne Huotari ( vas. ) puhuu. Hän kehottaa ihmisiä olemaan aktiivisia. Kansanedustaja Janina Andersson ( vihreät ) puhuu. Hän ehdottaa, että peruspäivärahan päälle saisi tehdä verovapaasti pienen työkeikan. Työtön puhuu: "On hyvä kun kansanedustajia on paikalla kun on talouden alamäki. Tule vähäksi aikaa pitämään julistetta, että työtön rouva pääsee sopalle." Kukaan ei tule. Tyhjä lautanen sopii työttömälle hyvin. Matkustusmukavuutta luksusluokassa lukee autossa, joka jotenkin liittyy mielenosoitukseen. Paikalla on myös kaunis nainen, poliisi, jolla on kierot silmät. Hän on turvaamassa järjestystä. Joku mielenosoittaja on tullut paikalle punaisella Wartburgilla, jonka vetokoukkuun on laitettu kuminen työläisen hanska. Mielenosoitus on päättynyt. Otetaan vielä valokuvia, sitten lähdetään, kuka minnekin.

  Jos haluamme tehdä jotakin järkevää, niin se on helppoa. Etsikäämme juotavaa ja syötävää. Sitten voimme taivaltaa jonnekin suuntaan. Perille päästyämme kyhätkäämme suojaksemme tuulen kestävä maja veden äärelle. Sillä hyvästä paikasta ei kannata lähteä enää pois milloinkaan. Jos vielä jää aikaa jäljelle, voimme vähän yrittää nauraa kaikelle menneelle. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat