Kai Backman Hyväntahtoisuus kaikkia ihmisiä kohtaan on ehdoton velvollisuus.

Galaksi EGS-zs8-1 saattaa olla pahan pauloissa

  • Pahuuden oletetaan johtuvan hyvyyden puutteesta.
    Pahuuden oletetaan johtuvan hyvyyden puutteesta.
  • Onko ihminen maailmankaikeuden ainoa pahaan pystyvä olento?
    Onko ihminen maailmankaikeuden ainoa pahaan pystyvä olento?

 

Pahuuden oletetaan johtuvan hyvyyden puutteessa. Sen sanotaan olevan seurausta ihmisen vapaasta tahdosta. 

Pahuuskentän voidaan ajatella ulottuvan kaikkialle avaruuteen.  Siten avaruuden jokaiseen pisteeseen on sekoittunut pahaa ikuisiksi ajoiksi eteenpäin siitä hetkestä lähtien,  jolloin ihmisen  syntiin lankeaminen tapahtui. Siksi 30 miljardin valovuoden päässä Maapallosta sijaitseva Galaksi EGs-zs8-1 saattaa olla puhuuskentän vaikutuspiirissä.

Jos ennen ihmistä ei ole ollut pahuutta, lienee selvää, että sitä pahuutta ei ole enää olemassa viimeisen ihmisen kadottua ilmiömaailmasta sukupuuton kautta.

Toivottavasti pahuuskenttä voidaan rajata vain älykkääseen syntiin langenneeseen ihmiseen, jotta muu universumi ei olisi pahuuden saastuttamaa. Silloin voitaisiin toivoa pahuuskentän voimakkuuden heikentyvän etäisyyden kasvaessa, kunnes se on niin kaukana syntisestä ihmiskunnasta, ettei se enää vaikuta turmelevasti universumin muihin mahdollisiin älykkäisiin sivilisaatioihin. Tämäkään ei ole täysin varmaa. Muualla avaruudessa oleva älykäs elämä  voi olla myös syntiin langennutta.  Siten ihminen olisi universaalista pahuuskentästä osallinen vain älyllisen evoluutionsa kehitysvaiheen määrän  mukaisesti. Mitä älykkäämpi ihmislajista tulee, sen suurempi on myös hänen pahuutensa määrä. Aikaisemmin ihmisellä oli mahdollisuus vain lievään pahuuteen. Ydinasekaudella ihminen kykenee konkreettiseen pahaan. Tällä on paljon merkitystä sekä uskonnon että politiikan päämäärän suhteen. Kaikkein älykkäimmissä apinoissa on myöskin jonkin sortin pahuutta. Ne osaavat  valehdella, varastaa ja johtaa harhaan omia lajitovereitaan. 

Paha voidaan ymmärtää myös pelkkänä merkityksenä, jonka ihminen itse on antanut joillekin teoilleen ja toimintatavoilleen. Jos ihminen on ainoa älyllinen olento maailmankaikkeudessa, niin saattaa olla mahdollista, että pahuutta on vain Maapallolla. Silloin pahuuskentän kesto ja sijainti on avaruudessa vain paikallista, sillä Ihmisen koko historia on lyhyt kuten myös hänen todennäköinen tulevaisuutensa. Ihmisen kulttuurievoluutio on tapahtunut vain muutamien tuhansien vuosien kuluessa.  Erkanimme simpanssin kanssa yhteisestä edeltäjästä vain joitakin miljoonia vuosia sitten. Moni aikaisempi ihmislaji makaa jo sukupuutossa. Varmasti hekin osasivat tehdä pahaa toisilleen. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ennen vaaleja sain uusinta tietoa Pahan olemuksesta. Sen kertoi minulle Kampin torilla Eija-Riitta Korholan no. 50 vaaliavustaja.

Syntiinlankeemuksesta kaikkia alkoi. Silloin jaettiin maailmankaikkeus. Paha eli Saatana majailee maanpinnan alapuolella useissa eri kerroksissa. Jos ihminen poraa reikiä maapallon pintaan niin sieltä voi joskus tulla Saatanan ulosteita eli öljyä. Tämä todistaa että Paha on meidän alapuolella. Yläpuolella on Hyvä Jumala useissa eri sfääreissä.

Koko avaruus on kokoomuksen puolivirallisen tulkinnan mukaan Hyvän hallussa. Paha on eristetty jalkojemme alapuolelle. Valitettavasti ei ollut aikaan selvitellä millä tavalla maapallon pinnalla Hyvä ja Paha sotkevat meidän ihmispoloisten elämää.

Käyttäjän KaiBackman kuva
Kai Backman

Leo Mirala, olenkin tässä viime aikoina pohtinut aika paljon inhimillisen pahuuden alkulähdettä. Useimmat sanovat sen pahuuden johtuvan syntiinlankeemuksen seurauksista. Luulen pahuuden johtuvan kuitenkin vain evoluution rakentamista suurikokoisista aivoista, jotka sattuvat juuri ihmisellä olemaan ilkeän ja häijyn älyn temmellyskenttänä. Älykkäät merinisäkkäät tuskin ovat pahan pauloissa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Pahuuden suurin aiheuttaja on pienten lasten huono kohtelu. Luonnostaan ihminen on erittäin vuorovaikutteinen.

Käyttäjän KaiBackman kuva
Kai Backman

Sini,
suurilla ihmisjoukoilla on yleinen taipumus toisten ihmisjoukkojen alistamiseen, riistämiseen, sadistiseen nöyryyttämiseen, tuhoamiseen ja ryöstämiseen. Siitä seuraa sota sekä yleinen maailmanlaajuinen orjuus ja uskonnollinen vaino kaikkialla maailmassa. Valtio on suvereeni toimija, joka tekee haluamallaan tavalla. Kansallisvaltiot ovat kuin suurukokoisia ihmisiä. Ne raivostuvat tavattoman vähäpätöisistä asioista. Maapallo on ainoa paikka ihmisen elää käsittämättömän tyhjässä avaruudessa. Siten Ihmiskunnan ainoa tehtävä eksistentiaalisessa mielessä on hoitaa maapalloa puutarhana ja rauhallisena kotiseutuna. Ydinasekaudella ihmisten pitää vaatia poliittisilta johtajiltaan todistus onnellisesta lapsuudesta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Toimituksen poiminnat