Kai Backman Hyväntahtoisuus kaikkia ihmisiä kohtaan on ehdoton velvollisuus.

Työttömäksi joutunut työläinen äänestää eduskuntavaaleissa luotettavaa tahoa

  • Työttömyyden pitkittyessä voi menettää kotinsa, perheensä, soliaaliturvansa, sekä kohtuullisen työeläkkeensä.
    Työttömyyden pitkittyessä voi menettää kotinsa, perheensä, soliaaliturvansa, sekä kohtuullisen työeläkkeensä.
  • Työttömäksi joutunut työläinen äänestää eduskuntavaaleissa luotettavaa tahoa

  Itsensä työllään ja työnsä tuottamalla lisäarvolla yhteiskuntansa muut asukkaat monta vuotta elättänyt työläinen on lähtenyt töihin  pimeyden vallitessa varhain aamulla. Auringonlaskun aikoihin työläinen kävelee raskain askelin kotikatuaan pitkin pieneen kotiinsa, josta hän on pankille velkaa vielä 200 000 euroa. 

  Yhteistoimintalain edellyttämän menettelyn jälkeen hän on vapaa kaikista velvoitteista työnantajaa kohtaan. Pian hän on myös vapaa kodista, perheestä, työterveyshuollosta, muusta totutusta sosiaaliturvasta ja toivomastaan kohtuullisesta työhön perustuneesta eläkkeestä.

  Jossakin määrin tuosta kaikesta epäonnesta harmistuneena hän päättää käyttää äänioikeuttaan tulevissa eduskuntavaaleissa äänestämällä jotakin luotettavaa tahoa. Hän oli radiosta kuullut jonkun pätevän, mutta nuoren toimittajan sanoneen, että yleisesti luotettavana kansanedustajaehdokkaana on pidettävä henkilöä, jolla on naamassa paljon kulmikasta leukaa ja muita jykeviä piirteitä, tai vastaavasti kauneutta ja älyä säteilevät kirkkaat silmät.

  Hän pelaa vaaleihin suunniteltua Kandideittiä netissä vertailemalla ehdokkaiden naamoja toisiinsa. Lopulta hän päättää äänestää tulevissa eduskuntavaaleissa isokokoista ja kaljuuntuvaa miesehdokasta, joka ilmoittaa vaaliesitteessään olevansa varsinaiselta ammatiltaan lihanleikkaaja.  

  Työtön työläinen piirtää lihanleikkaajan ja kansanedustajaehdokkaan numeron vaalivirkailijan osoittamalle lomakkeelle huojuvassa pahvisessa äänestyskopissa  keltaisella lyijykynällä hieman tärisevin käsin. Demokraattinen menettelytapa valtiollisissa vaaleissa on hänen osaltaan ohi neljäksi vuodeksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat